Τουρκικός θρίαμβος και ραντεβού στους «16»!

Τουρκικός θρίαμβος και ραντεβού στους «16»!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:57 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 27.06.2024

Η Τουρκία μπορεί να είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 20' και να προηγήθηκε, όμως αγχώθηκε αρκετά για να πανηγυρίσει τη νίκη με 2-1 επί της μαχητικής Τσεχίας. Όμως έκανε τη δουλειά και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Euro 2024.

Επιστροφή στα νοκ-άουτ για την Τουρκία μετά από 16 χρόνια! Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα παρότι είχε τάσεις... αυτοκτονίας κόντρα στην Τσεχία των δέκα παικτών, πήρε ζόρικα τη νίκη με 2-1 και εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των «16» του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστρία. Εκτός οι Τσέχοι, που τερμάτισαν στην 4η θέση του έκτου ομίλου.

Οι Τσέχοι ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν πολύ δυνατό ξεκίνημα, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού για τη νίκη και κατ' επέκταση την πρόκριση στους «16» Euro 2024. Μόλις στο 3ο λεπτό είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Σιτίλ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Γκιουνόκ σε μία τρομερή επέμβαση.

Οι ήρωες στη Γεωργία παίζουν μπάλα: Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε πάτησαν την Πορτογαλία του Κριστιάνο και έγραψαν ιστορία!
EURO 2024

23:53 - 26.06.2024

Οι ήρωες στη Γεωργία παίζουν μπάλα: Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε πάτησαν την Πορτογαλία του Κριστιάνο και έγραψαν ιστορία!

Ξεγραμμένοι ε; Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε «χόρεψαν» την άμυνα της Πορτογαλίας και κάνοντας ό,τι ήθελα τον 20χρονο Αντόνιο Σίλβα, που είχε ένα εφιαλτικό βράδυ, η Γεωργία έκανε το «μπαμ» επικρατώντας 2-0 και έκλεισε… ραντεβού στους «16», για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Γενικότερα η Τσεχία είχε το πάνω χέρι, πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όλα αυτά τα γκρέμισε ο Μπαράκ, που την άφησε με δέκα παίκτες. Στο 20ο λεπτό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, κόβοντας τα φτερά της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως, με τους Τούρκους να κυριαρχούν, αλλά να μη γίνονται απειλητικοί.

Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 51' ο Στάνιεκ αρχικά είπε όχι σε σουτ του Γιλντίζ μέσα από την περιοχή, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Τσαλχάνογλου με ένα υπέροχο σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Παρόλο που οι Τσέχοι ήταν με δέκα παίκτες, βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στο ματς. Στο 66' ο Γκιουνόκ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Σούτσεκ, ο οποίος με ένα σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Από 'κει και έπειτα οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν ότι μπορούσαν για να φέρουν τούμπα το ματς, αλλά δεν το κατάφεραν. Αντίθετα, στο 90+4' ο Τοσούν διαμόρφωσε το τελικό 2-1.