Τσίκινης: «Η goal line technology σώζει... ζωές και καριέρες - Δεν γίνεται να υπάρχει VAR κι όχι αυτή»

Ηρακλής Τσίκινης

i

© Intime

Τσίκινης: «Η goal line technology σώζει... ζωές και καριέρες - Δεν γίνεται να υπάρχει VAR κι όχι αυτή»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:54 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 14.08.2024

Ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης σχολίασε την πρόταση του ΠΑΟΚ για το τρισδιάστατο σύστημα ελέγχου οφσάιντ αλλά και την goal line technology.

Ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με σκοπό να κάνει το δικό του σχόλιο για τη νέα πρόταση του ΠΑΟΚ. Να θυμίσουμε πως ο Δικέφαλος στο Δ.Σ. της Super League μίλησε για το θέμα της διαιτησίας και κατέθεσε τις απόψεις του.

Ο αντιπροέδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, έθεσε το θέμα της ανάγκης εγκατάστασης του τρισδιάστατου συστήματος ελέγχου οφσάιντ (που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ του 2022) και το αντίστοιχο goal line technology, για να μειωθεί κι άλλο η πιθανότητα «ανθρώπινου λάθους» στην τοποθέτηση των γραμμών στο VAR

Από την άλλη η Λίγκα δεσμεύτηκε να διερευνήσει το κόστος και να αναλάβει τη διαπραγμάτευση με την Πολιτεία για την ανάληψη του κόστους εγκατάστασης, ως ένα ακόμη εργαλείο εξάλειψης της καχυποψίας γύρω από το πρωτάθλημα.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, ο Ηρακλής Τσίκινης έκανε το δικό του σχόλιο και κατέθεσε την άποψή του.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Τις προτάσεις του ΠΑΟΚ τις είχα κάνει από πέρυσι, χωρίς την τρισδιάστατη (και ημιαυτόματη) τεχνολογία για το οφσάιντ αλλά είχα προτείνει την goal line technology, που σώζει... ζωές και καριέρες. Δεν γίνεται να υπάρχει VAR και να μην έχει goal line technology. Αν τοποθετηθεί μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. 

Εγώ θα προχωρούσα την πρόταση του ΠΑΟΚ και θα πρότεινα να φύγει όλη η ΚΕΔ από τη στιγμή που θα έρθει νέος ξένος αρχιδιαιτητής. Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του ΠΑΟΚ για την τρισδιάστατη τεχνολογία οφσάιντ αλλά το θέμα είναι να δουλευτεί μήπως προλάβουν και το χρησιμοποιήσουν φέτος».