Αυτά έκανε ο Τσιμίκας κι αναδείχθηκε MVP κόντρα στη Λειψία

Ο Κώστας Τσιμίκας - Φωτ. IMAGO

Αυτά έκανε ο Τσιμίκας κι αναδείχθηκε MVP κόντρα στη Λειψία

Κώστας Τόπας 08:52 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 24.10.2024

Ο Κώστας Τσιμίκας κατέγραψε μία καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στη Λειψία, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η Λίβερπουλ να πάρει τη νίκη με 1-0, με αποτέλεσμα στο τέλος να αναδειχθεί MVP της αναμέτρησης.

Η Λίβερπουλ συνεχίζει αήττητη στο Champions League, καθώς αυτή τη φορά επικράτησε 1-0 της Λειψίας για την 3η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους για ένα γκολ. Οι «ταύροι» μάλιστα άνοιξαν το σκορ 26' με τον Οπέντα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ένα λεπτό μετά όμως η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα. Ο Τσιμίκας έβγαλε μια σέντρα ο Σαλάχ έδωσε κεφαλιά «πάρε - βάλε» στον Νούνιες κι αυτός σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο «Greek Scouser» αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Συνολικά, ο Έλληνας μπακ πραγματοποίησε μια πολύ μεστή εμφάνιση. Τελείωσε το ματς με 80 ενέργειες, τρία κλεψίματα, 54/57 μεταβιβάσεις, δυο πάσες – κλειδιά, 5/7 μακρινές μπαλιές, ένα σουτ, 1/1 ντρίμπλες και δύο στις τέσσερις κερδισμένες μονομαχίες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Τσιμίκας αναδεικνύεται MVP σε αναμέτρηση Champions League. O Έλληνας διεθνής μπακ το είχε πετύχει ξανά στις 13 Απριλίου του 2022.Τότε είχε μοιράσει δύο ασίστ στην ισοπαλία κόντρα στην Μπενφίκα με 3-3 για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε για πρώτη φορά το βραβείο του Player Of The Match.

Θυμίζουμε ότι ο 28χρονος μπακ μετακόμισε στην ομάδα του Μέρσεϊσαντ το καλοκαίρι του 2020 από τον Ολυμπιακό έναντι περίπου 13.000.000 ευρώ και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει 86 συμμετοχές με απολογισμό 16 ασίστ, ενώ έχει κατακτήσει και τέσσερις τίτλους, με σημαντικότερο όλων το Κύπελλο Αγγλίας το 2022.

Αυτή τη σεζόν -και μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ- ο Τσιμίκας μπορεί να είναι δεύτερος στην ιεραρχία της αριστερής αμυντικής πλευράς πίσω από τον Άντριου Ρόμπερτσον, αλλά ο Άρνε Σλοτ εμπιστεύεται τον Έλληνα μπακ κι αυτό φροντίζει να το δείχνει σε κάθε παιχνίδι της Λίβερπουλ.

«Νομίζω ότι όλα τα παιδία δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Σλοτ διαθέτει πολύ καλές ιδέες σύμφωνα με την άποψή μου και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να αντιληφθούμε τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος θέλει να παίζουμε. Ανυπομονούμε πάρα πολύ, μετά από πολλές προπονήσεις με εκείνον, να δούμε πώς η ομάδα θα ανταποκριθεί στο παιχνίδι και τι μπορούμε να κάνουμε», είχε αναφέρει ο Τσιμίκας σε παλαιότερες δηλώσεις του όταν είχε κληθεί να μιλήσει για τον Άρνε Σλοτ.