Η Λίβερπουλ θυμήθηκε τη μέρα που ο Τσιμίκας χάρισε στους «Reds» το Κύπελλο Αγγλίας: «Ο Greek Scouser τα κατάφερε» (vid)

Κώστας Τσιμίκας

i

©Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Η Λίβερπουλ θυμήθηκε τη μέρα που ο Τσιμίκας χάρισε στους «Reds» το Κύπελλο Αγγλίας: «Ο Greek Scouser τα κατάφερε» (vid)

Κώστας Τόπας 15:01 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 29.05.2024

Τέτοια ημέρα πριν από δύο χρόνια η Λίβερπουλ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Κώστα Τσιμίκας.

Πριν από δύο χρόνια και μετά την κατάκτηση του League Cup, η Λίβερπουλ κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καθώς επιβλήθηκε ξανά της Τσέλσι στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η ημίωρη παράταση) με ήρωα όμως αυτή τη φορά να είναι ένα Ελληνόπουλο!

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Τσιμίκας κλήθηκε από τον Γιούργκεν Κλοπ να εκτελέσει πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», με τον Έλληνα διεθνή μπακ να δικαιώνει τον προπονητή του, αφού έστειλε τον Εντουάρ Μεντί στην άλλη γωνία και χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο στους «Reds» γράφοντας το τελικό 6-5 για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν για τους «Reds» και το πρώτο τους Κύπελλο Αγγλίας μετά από 16 χρόνια, Σήμερα (14/05) δύο χρόνια μετά από αυτό τον θρίαμβο, η Λίβερπουλ δεν θα μπορούσε να μην θυμηθεί τον «ήρωα» της, τον Κώστα Τσιμίκα.

«Ο Greek Scouser τα κατάφερε», έγραψε χαρακτηριστικά η Λίβερπουλ στα social media, αποθεώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον 28χρονο Έλληνα αμυντικό.

Με αυτή την κατάκτηση του τροπαίου, ο Κώστας Τσιμίκας, έγραψε ιστορία καθώς έγινε έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτάει τον τίτλο στον αρχαιότερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό θεσμό αφού είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.