Ο Τσιμίκας θύμισε... Τέρι και βούτηξε στο χορτάρι με το κεφάλι για να διώξει την μπάλα (vid)
i

PrtScr

Ο Τσιμίκας θύμισε... Τέρι και βούτηξε στο χορτάρι με το κεφάλι για να διώξει την μπάλα (vid)

Κώστας Τόπας 13:35 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 26.09.2024

Ο Κώστας Τσιμίκας, με μία κίνηση που θύμισε Τζον Τέρι ή ακόμα και Φιλ Τζόουνς μούτηξε με... αυτοθυσία, προκειμένου να γλιτώσει την Λίβερπουλ από βέβαιο γκολ.

Η Λίβερπουλ με εμφατική ανατροπή, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Carabao Cup με σκορ 5-1 επί της Γουέστ Χαμ. Για τους «Reds», ο Άρνε Σλοτ έδωσε φανέλα βασικού στον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε μία απίστευτη φάση.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αμυντικός έπεσε με το κεφάλι σε μια προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της Λίβερπουλ, ή τουλάχιστον να βάλει κόντρα, σε περίπτωση που ο αντίπαλός του, Κίλμαν έκανε την επαφή. Μία φάση που θύμισε Τζον Τέρι ή και Φιλ Τζόουνς, που έχουν πράξει αμφότεροι κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο γκολκίπερ των «Reds», Κουίβιν Κέλεχερ, ευχαρίστησε τον Έλληνα διεθνή μπακ για τη... σωτήρια επέμβασή του, μέσω Instagram.

Η Λίβερπουλ τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να το ανατρέψει και να πάρει εύκολη νίκη με 5-1 απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αλλά και την πρόκριση στους «16» του Carabao Cup.

Τα «σφυριά» άνοιξαν το σκορ με το αυτογκόλ του Κουανσά στο 21', αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Ζότα με κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του Άρνε Σλοτ. Στο δεύτερο μέρος όμως οι «κόκκινοι» έδωσαν ρεσιτάλ βάζοντας τέσσερα γκολ με τον Χάκπο να πετυχαίνει δύο εξ αυτών.

Στο 49' ο Ζότα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-1 και ο Σαλάχ στο 74' πέτυχε το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ. Ο Χάκπο στο 90' σκόραρε για το 4-1 και τρία λεπτά μετά ο Ολλανδός διαμόρφωσε το τελικό 5-1.