Τσιμίκας: «Θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα, απολαμβάνω να δουλεύω με τον Σλοτ»

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη Λίβερπουλ - Φωτ. IMAGO

Τσιμίκας: «Θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα, απολαμβάνω να δουλεύω με τον Σλοτ»

Κώστας Τόπας 14:56 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 24.10.2024

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε για τη συνεργασία του με τον Άρνε Σλοτ, τους στόχους της Λίβερπουλ αλλά και για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (27/10, 18:30) με την Άρσεναλ στο «Εμιρεϊτς».

Ο Κώστας Τσιμίκας κατέγραψε μία καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στη Λειψία, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η Λίβερπουλ να πάρει τη νίκη με 1-0, με αποτέλεσμα στο τέλος να αναδειχθεί MVP της αναμέτρησης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους «ταύρους», ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε για το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι «Reds» απέναντι στη Λειψία αλλά και στη σημασία της κατάκτησης των τριών βαθμών.

Τσιμίκας για το βραβείο του MVP: «Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής, νιώθω υπέροχα» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

10:29 - 24.10.2024

Τσιμίκας για το βραβείο του MVP: «Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής, νιώθω υπέροχα» (vid)

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λειψία, ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε για το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή που παρέλαβε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι «Reds» και στη σημασία της κατάκτησης των τριών βαθμών.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ. Νιώθω υπέροχα για να πω την αλήθεια. Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Είμαι χαρούμενος για το βραβείο του MVP», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τσιμίκας.

Την ερχόμενη Κυριακή (27/10, 18:30) η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι της Premier League, με τον Έλληνα διεθνή μπακ να τονίζει τις δυσκολίες του αγώνα στον «Guardian» και να εκφράζει ωστόσο την αισιοδοξία του για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος.

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την Άρσεναλ, αλλά οι στόχοι μας στην αρχή της σεζόν, είπαμε ότι θέλαμε να κερδίσουμε τα πάντα», είπε ο Τσιμίκας. «Θα πάμε στην Άρσεναλ για να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Την περασμένη σεζόν, στο τέλος, καταστρέψαμε τα πάντα μετά από ένα κακό αποτέλεσμα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα επόμενα παιχνίδια δεν ήμασταν η ομάδα που ήμασταν πριν, αλλά προσπαθήσαμε να δουλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι και κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που ζητάει ο προπονητής για να κερδίσουμε παιχνίδια».

Οσο για την αμυντική τακτική των «Reds» ο Τσιμίκας ανέφερε: «Αμυνόμαστε όλοι μαζί. Ένας από τους στόχους του νέου προπονητή μας είναι το να παίζουμε ως μονάδα. Δεν θέλουμε να δεχόμαστε γκολ. Όλοι αμυνόμαστε όταν χρειάζεται και όλοι επιτίθενται. Είμαστε πεινασμένοι για περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά ο «Greek Scouser», ο οποίος μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Άρνε Σλοτ.

«Το απολαμβάνω πολύ με τον Σλοτ. Δουλεύουν σε κάθε λεπτομέρεια και θέλουν να βελτιωθείς. Είναι πάντα εκεί για εμάς, ακόμα και ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο, για να μας βοηθήσουν να κάνουμε σωστά πράγματα για την ομάδα. Αυτά που θέλει ο προπονητής από εμένα, είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί του», κατέληξε.