Τσούμπερ: «Δεν είναι όμιλος Europa League, είναι Champions League, αλλά είμαστε εντάξει μ’ αυτό»
i

Στίβεν Τσούμπερ/©intime

Τσούμπερ: «Δεν είναι όμιλος Europa League, είναι Champions League, αλλά είμαστε εντάξει μ’ αυτό»

Κώστας Τσίλης 14:58 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 14.08.2024

Στην ΑΕΚ παραδέχονται πως ο όμιλος που έφερε η κλήρωση στο Europa μοιάζει με Champions League, αλλά όπως ξεκαθάρισε ο Τσούμπερ, κανείς δεν έχει πρόβλημα μ’ αυτό

Πριν καν προλάβουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να συνέλθουν από την παγωμάρα από τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ, ήρθε η κλήρωση για το Europa που τους έβαλε σ’ έναν όμιλο που μοιάζει περισσότερο Champions League. Παρόλα αυτά ο Στίβεν Τσούμπερ, μιλώντας στην κάμερα της Cosmote tv, ξεκαθάρισε πως όλοι μέσα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια είναι απολύτως… εντάξει μ’ αυτή την ζόρικη κλήρωση και πως ο στόχος είναι να επανέλθει στην ΑΕΚ η κανονικότητά της. Αναλυτικά όσα είπε ο Τσούμπερ:

Για το ποια είναι η ψυχολογία της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από την Άντβερπ: «Φυσικά, μετά το παιχνίδι όλοι ήμασταν στεναχωρημένοι, απογοητευμένοι. Νομίζω, ότι την επόμενη ημέρα αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι στη μεγαλύτερη διοργάνωση, αλλά στο τέλος υπάρχει η πραγματικότητα Δεν νικήσαμε, δεν πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά η ψυχολογία μας είναι καλή. Για να έχουμε ξανά την ευκαιρία, θα πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Αλμέιδα: «Χάσαμε ένα όνειρο, έχουμε καινούργια μπροστά μας – Έπρεπε για το πρόγραμμα να το σκεφτούν καλύτερα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:49 - 02.09.2023

Αλμέιδα: «Χάσαμε ένα όνειρο, έχουμε καινούργια μπροστά μας – Έπρεπε για το πρόγραμμα να το σκεφτούν καλύτερα»

Αφήνει πίσω του ο Αλμέιδα τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ, κοιτάζει μπροστά σε Βόλο και Europa League, αλλά εκφράζει και έναν προβληματισμό για το γεγονός πως δεν έχει δοθεί προτεραιότητα στα ματς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ανακτήσει την ψυχολογία της η ΑΕΚ: «Φυσικά, δεν είναι εύκολο να επανέλθεις όταν δεν έχεις νικήσει σε τέσσερα παιχνίδια. Όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα τώρα και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας».

Για το αν ο όμιλος του Europa League, στον οποίο συμμετέχει η ΑΕΚ του θυμίζει όμιλο Champions League: Δεν είναι όμιλος Champions League, είναι Europa League και είμαι εντάξει με αυτό. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες και πάντα θέλουμε να ανταγωνιζόμαστε με τους καλύτερους για να δείχνουμε και τον καλύτερο εαυτό μας. Οπότε, τώρα θα έχουμε την ευκαιρία»

Για το παιχνίδι με τον Βόλο: «Πάντα προσπαθούμε να νικήσουμε. Αν το κυριακάτικο παιχνίδι θα είναι η αρχή για μια σειρά νικών, θα είναι καλό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το πνεύμα της ομάδας. Να παλέψουμε, όπως σε κάθε παιχνίδι, όπως κάναμε ακόμη και στα παιχνίδια που χάσαμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να είμαστε ταπεινοί, να πατάμε στη γη και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους».