Το έπιασε ο Τσούμπερ, από εκεί που το άφησε πέρυσι
i

Στίβεν Τσούμπερ/intime

Το έπιασε ο Τσούμπερ, από εκεί που το άφησε πέρυσι

Κώστας Τσίλης 08:27 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:12 - 14.08.2024

Ο Τσούμπερ ξεκίνησε τα επίσημα ματς της ΑΕΚ με καθοριστικό γκολ, όπως ακριβώς και στο φινάλε των περυσινών Play Offs

Στην προτελευταία αγωνιστική των περυσινών Play Offs, η ΑΕΚ χρειαζόταν νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη για να εκμεταλλευτεί την ήττα του Παναθηναϊκού και να πάρει προβάδισμα τίτλου. Κέρδισε με 2-1, με τον Στίβεν Τσούμπερ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Όσο για την τελευταία αγωνιστική, τον δρόμο για τη νίκη απέναντι στον Βόλο που σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον άνοιξε και πάλι το γκολ του Ελβετού. 

Την Τρίτη το βράδυ στο Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ έδινε το πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι και χρειαζόταν να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα Play Offs του Champions League. Και ο Τσούμπερ το... έπιασε από εκεί που το άφησε πέρυσι. Μ' ένα πανέμορφο σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ, ο Ελβετός έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο Μαξιμίρ. Και άνοιξε τον δρόμο για να επιστρέψει η ΑΕΚ στην Αθήνα με το σπουδαίο διπλό. 

Ο Τσούμπερ ήταν πρώτος σκόρερ στην ΑΕΚ στα περυσινά Play Offs. Ο Τσούμπερ πέτυχε το πρώτο επίσημο γκολ της νέας σεζόν για την ΑΕΚ. Ο Ελβετός έδειξε και στο Ζάγκρεμπ, αυτό που άρχισε να δείχνει ήδη από τον Γενάρη και μετά στην περυσινή σεζόν και αυτό που έδειξε και στο βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Μπουργκ Χάαμασταντ. Είναι καθοριστικός παράγοντας για το αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα. Σ' όλες τις δουλειές στο γήπεδο, αλλά και στο σκοράρισμα. 

Πολύ δύσκολα ο Τσούμπερ σ' αυτή την αγωνιστική κατάσταση, θα χάσει την θέση του στην ενδεκάδα. Ακόμα και τώρα που ο Σέρχιο Αραούχο, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Και φυσικά θα διεκδικήσει και πάλι την θέση του στο βασικό σχήμα και στην οποία μέχρι να τραυματιστεί ήταν και αυτός υπερπολύτιμος για την ομάδα. Ο... τυχερός της υπόθεσης είναι ο Ματίας Αλμέιδα, που για την θέση πίσω από τον φορ, έχει πλέον τις επιλογές του σούπερ Τσούμπερ και του ξανά πανέτοιμου Αραούχο.