Ο τυφώνας Μίλτον προκαλεί έντονα προβλήματα στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι – «Οδύσσεια» το ταξίδι για τη Βενεζουέλα!
i

©intime

Ο τυφώνας Μίλτον προκαλεί έντονα προβλήματα στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι – «Οδύσσεια» το ταξίδι για τη Βενεζουέλα!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:52 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:26 - 09.10.2024

Προβλήματα στην πτήση της εθνικής Αργεντινής προκαλεί ο τυφώνας Μίλτον.

Η Φλόριντα περιμένει το χτύπημα του τυφώνα Μίλτον.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μετακομίσει σε πιο ασφαλείς πολιτείες και φυσικά προβλήματα υπάρχουν και στις πτήσεις. Η εθνική Αργεντινής ήδη αντιμετωπίζει δυσκολία στο να μεταβεί στη Βενεζουέλα για το ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν για πολλές ώρες, από το Μαϊάμι όπου προετοιμάζονται στην πολιτεία της Φλόριντα, να ταξιδέψουν στη Βενεζουέλα για τον επόμενο αγώνα των Προκριματικών της Νότιας Αμερικής. Η λύση δόθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Αργεντινή θ’ αναμετρηθεί εκτός έδρας με τη Βενεζουέλα, στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, στο Monumental de Maturín (στις 12 τη νύχτα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας). Την Τρίτη δεν επιτρεπόταν η πτήση και οι Αργεντινοί δοκίμασαν άλλη μια πτήση σήμερα Τετάρτη, μια μέρα πριν τον αγώνα!

Εκτός από τον τυφώνα, οι Αργεντινοί αντιμετωπίζουν προβλήματα και με τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βενεζουέλας. Δεν επιτρέπεται η επιβίβαση σε απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς τη χώρα της Νότιας Αμερικής για διπλωματικούς λόγους, μεταξύ των χωρών που θεωρούνται αντίπαλες στην πολιτική σκηνή.

«Θα είναι δύσκολο να φτάσουμε, γιατί δεν μπορούμε να πάμε απευθείας στο Maturín. Πρέπει να κάνουμε μια στάση, γιατί δεν επιτρέπουν προσγειώσεις από αμερικανικό έδαφος απευθείας στη Βενεζουέλα. Αυτά είναι πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς, ήμασταν άτυχοι με αυτό», είπε ο τεχνικός της Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι είναι σε εγρήγορση. Ζητήσαμε να ταξιδέψουμε, αλλά σήμερα δεν ήταν δυνατό. Μας αρνήθηκαν το ταξίδι. Θα ταξιδέψουμε αύριο αν ο καιρός το επιτρέψει». Οπότε η αποστολή πέταξε από το Μαϊάμι για τη Μπαρανκίγια κι από εκεί θα μεταβεί στο Ματουρίν.

Η ομάδα της Αργεντινής επέλεξε να προετοιμαστεί στο Μαϊάμι, την πόλη όπου βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι. Μετά το ματς με τη Βενεζουέλα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές παίζουν στο Monumental, έδρα της Ρίβερ Πλέιτ, με τη Βολιβία την επόμενη Τρίτη.

O τυφώνας Μίλτον... ξενιτεύει τους κατοίκους και τις ομάδες της Φλόριντα - Αναβάλλονται φιλικά των Μάτζικ του NBA, μετακομίζουν οι Μπούκανιρς του NFL
ΣΠΟΡ

12:57 - 09.10.2024

O τυφώνας Μίλτον... ξενιτεύει τους κατοίκους και τις ομάδες της Φλόριντα - Αναβάλλονται φιλικά των Μάτζικ του NBA, μετακομίζουν οι Μπούκανιρς του NFL

Στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο τυφώνας Μίλτον έχει πλησιάσει σε επικίνδυνο σημείο, η Τάμπα Μπέι οχυρώνεται, αλλά οι Μπούκανιρς του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου και οι Λάιτνινγκς του Χόκεϊ μεταναστεύουν για να μπορούν να προπονηθούν! Οι Ορλάντο Μάτζικ του NBA ακύρωσαν φιλικούς αγώνες προετοιμασίας...

Ο τυφώνας Μίλτον αναμένεται να φτάσει στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, στην πολιτεία των ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι άνεμοι του τυφώνα θα ξεπεράσουν τα 260 χιλιόμετρα την ώρα.

Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο τυφώνας Μίλτον επέστρεψε στην κατηγορία 5, λίγο μετά την απώλεια ισχύος. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν είπε ότι το φαινόμενο θα είναι το χειρότερο που θα πλήξει τη Φλόριντα εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.