Οι τραυματισμοί, η ληστεία και η απογοήτευση: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Γκρίλις έμεινε εκτός Euro

Τζακ Γκρίλις

i

©Photo by Andrew Kearns - CameraSport via Getty Images/Ideal Images

Οι τραυματισμοί, η ληστεία και η απογοήτευση: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Γκρίλις έμεινε εκτός Euro

Κώστας Τόπας 08:45 - 07.06.2024

Η σεζόν του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις είχε ποδοσφαιρικά και προσωπικά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Αγγλία ετοιμάζεται για το Euro 2024, έχοντας ως στόχο να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δέκα μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τη Σερβία, τα «Τρία Λιοντάρια» έκαναν γνωστή την τελική αποστολή που θα έχει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μαζί του στα γήπεδα της Γερμανίας.

Εκτός αυτής λοιπόν έμεινε ο Τζακ Γκρίλις και ο Χάρι Μαγκουάιρ. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι προήλθε από μία σχετικά κακή χρονιά με τους «πολίτες», την οποία είχε και τραυματισμούς. Σε όλες τις διοργανώσεις ο 28χρονος σκόραρε μόλις τρία γκολ, ενώ την ίδια ώρα και η εικόνα του στις προπονήσεις με την Αγγλία δεν ήταν και η καλύτερη.

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μπορώ να βοηθήσω την Αγγλία ως παίκτης, θα το κάνω ως φίλαθλος»
EURO 2024

23:20 - 06.06.2024

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μπορώ να βοηθήσω την Αγγλία ως παίκτης, θα το κάνω ως φίλαθλος»

Ο Χάρι Μαγκουάιρ μπορεί να πικράθηκε από τον αποκλεισμό του από την αποστολή της Αγγλίας για το Euro, όμως εξέφρασε τη στήριξη του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του και τους συμπαίκτες του.

«Απλώς αισθανόμαστε ότι άλλοι παίκτες είχαν μια πιο δυνατή σεζόν, ιδιαίτερα τους τελευταίους έξι μήνες», ισχυρίστηκε ο Σάουθγκεϊτ, προπονητής της Αγγλίας, όταν ρωτήθηκε για τις απορρίψεις, από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένου του Τζακ Γκρίλις, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro 2024.

«Είναι συντετριμμένοι επειδή έμειναν εκτός ομάδας. Είμαστε πολύ ενωμένοι ως ομάδα», δήλωσε ο Ντέκλαν Ράις, Άγγλος διεθνής και ένας από τους καλύτερους φίλους του Γκρίλις. Αυτό αντανακλούσε την ψυχική κατάσταση του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος είχε παίξει με τα Τρία Λιοντάρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και στο προηγούμενο Euro.

Ο παραγκωνισμός

Ο Τζακ Γκρίλις δεν ήταν ο παίκτης των περασμένων εποχών αυτή τη σεζόν. Είχε μερικές καλές εμφανίσεις, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί που υπέστη επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την απόδοσή του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην λάμψει με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας μόλις τρία γκολ και μία ασίστ στην Premier League.

Δεν έχει παίξει ούτε στην ενδεκάδα του Πεπ. Στο αγγλικό πρωτάθλημα κατέγραψε 20 παιχνίδι, εκ των οποίων τα 10 ήταν από τον πάγκο. 1.001 λεπτά συνολικά. Πολύ λίγα για έναν ποδοσφαιριστή που κλήθηκε να κάνει τη διαφορά. Ένα ακόμη γεγονός είναι ότι έπαιξε μόλις 10 λεπτά στα πέντε παιχνίδια των Πολιτών τον Μάιο.

Οι αριθμοί του Γκρίλις στην Premier League

Εμφανίσεις: 20
Αρχική ενδεκάδα: 10
Γκολ: 3
Ασίστ: 1
Λεπτά συμμετοχής: 1.001'

Η ληστεία

Όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά στα τέλη του περασμένου έτους. Πέρα από την πτυχή του ποδοσφαίρου, πιο σημαντική από την μπάλα είναι η ανθρώπινη πτυχή. Η προσωπική ζωή της Γκρίλις πήρε μια τροπή το 2023. Τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη έκλεψαν το σπίτι του με την οικογένειά του μέσα την ώρα που έπαιζε με την Έβερτον στο Λίβερπουλ. Μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής του, ένα δράμα που προφανώς άφησε συνέπειες σε όλα τα επίπεδα

«Ήταν μια τραυματική εμπειρία για όλους, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων που κανείς δεν τραυματίστηκε», έγραψε σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram και συνέχισε: «Οι άνθρωποι που διαπράττουν αυτά τα τρομερά εγκλήματα δεν έχουν ιδέα για τη ζημιά που προκαλούν στις ζωές των ανθρώπων».

Και μετά οι τραυματισμοί

Ο Σάουθγκεϊτ αναφερόταν στο τελευταίο εξάμηνο για να δικαιολογήσει την απουσία του στο Euro 2024. Έξι μήνες έχουν περάσει από τη ληστεία του σπιτιού του μέχρι την τωρινή στιγμή. Μετά τον ανθρώπινο πόνο, θα ερχόταν η ποδοσφαιρική ζημιά. Στο συναισθηματικό προστέθηκε και το σωματικό.

Η νίκη της Σίτι επί της Κοπεγχάγης (1-3) στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Γκρίλις, ο οποίος έμεινε στο γήπεδο μόνο για 21 λεπτά . Προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά τον εμπόδισαν. «Ήθελα να συνεχίσω στο γήπεδο, αλλά δεν πρόκειται να ρισκάρουμε», είπε τότε ο Γκουαρντιόλα.

Δεν έμεινε εκτός για πολύ και, μόλις 15 μέρες αργότερα, έπαιξε εναντίον της Λούτον στο Κύπελλο Αγγλίας, άλλο ένα ματς που έπρεπε να αποχωρήσει νωρίς από τον αγωνιστικό χώρο. Αντικαταστάθηκε από τον Τζέρεμι Ντόκου στο 38ο λεπτό. «Ελπίζω ο τραυματισμός μου να μην είναι πολύ σοβαρός», έγραψε ο Τζακ στα social media του εκείνη την εποχή.

«Ξεχασμένος» στην τελική ευθεία

Άλλο ένα διάλειμμα για ανάκαμψη για τον Τζακ Γκρίλις. Ήδη αναρρωμένος, στα μέσα Απριλίου, ξεκίνησε τόσο τον πρώτο αγώνα όσο και τον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης . Στη συνέχεια όμως εξαφανίστηκε ξανά από τη Μάντσεστερ Σίτι και μετά βίας εμφανίστηκε στο τέλος της σεζόν. Έπαιξε μόνο 10 λεπτά εναντίον της Γουλβς, στα πέντε τελευταία παιχνίδια των Πολιτών τον Μάιο. Δεν συμμετείχε εναντίον των Φούλαμ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ στην Premier League ή κόντρα στη Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Δεν είναι ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στην Εθνική Αγγλίας
EURO 2024

21:04 - 06.06.2024

Δεν είναι ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στην Εθνική Αγγλίας

Η Εθνική Αγγλίας έκανε γνωστή την τελική της αποστολή για το Euro 2024, ωστόσο η ομάδα που έχει τους περισσότερους διεθνείς στα «Τρία Λιοντάρια» δεν είναι καμία από αυτές που φανταζόμαστε.

«Είχε προβλήματα αυτή τη σεζόν, αλλά θα επιστρέψει, είμαι αρκετά σίγουρος», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα όταν ρωτήθηκε για τον Γκρίλις, μετά την απώλεια του Κυπέλλου Αγγλίας. Τώρα ο Άγγλος μεσοεπιθετικός δεν θα πάει στο Euro 2024 και θα χρειαστεί να παρακολουθήσει την προσπάθεια των συμπαικτών του από την τηλεόραση...