Τζέιμι Γκίτενς: Γιατί το θαυματουργό παιδί της Ντόρτμουντ έχει πλέον διαφορετικό όνομα

Τζέιμι Γκίτενς

Τζέιμι Γκίτενς: Γιατί το θαυματουργό παιδί της Ντόρτμουντ έχει πλέον διαφορετικό όνομα

Κώστας Τόπας 14:45 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 19.09.2024

Ο νεαρός αστέρας της Ντότμουντ, Τζέιμι Γκίτενς, ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα κόντρα στη Μπριζ του Χρήστου Τζόλη, έχει πλέον διαφορετικό όνομα αυτή τη σεζόν. Αλλά γι' αυτό υπάρχει εξήγηση.

Ο Τζέιμι Γκίτενς εντάχθηκε στην ακαδημία νέων της Μάντσεστερ Σίτι το 2018 προτού μετακομίσει στη Ντόρτμουντ. Εκεί έκανε το ντεμπούτο του τη σεζόν 2021/22 και έκτοτε εκτόξευσε την καριέρα του μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στην Bundesliga.

Και έκανε τεράστια εντύπωση στη αναμέτρηση των Βεστφαλών στο Champions League με την Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη, το βράδυ της Τετάρτης (18/09) πετυχαίνοντας δύο γκολ, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη με 3-0. Την περασμένη σεζόν όμως, ο Γκίτενς είχε στο πίσω μέρος της φανέλας του το ονοματεπώνυμο, Μπάινο-Γκίτενς.

Τώρα όμως ο 20χρονος επιθετικός έχει προτιμήσει στη φανέλα του να αναγράφεται μόνο «Γκίτενς» αυτή τη σεζόν και εξήγησε το γιατί. Αποκάλυψε ότι και τα δύο ονόματα είναι του πατέρα του και τον συμβούλεψαν να αναφέρεται ως Γκίτενς επειδή είναι πιο σύντομο.

«Και τα δύο είναι τα ονόματα του πατέρα μου, αλλά είπε ότι πιστεύει ότι είναι καλύτερα να με λένε Γκίτενς επειδή είναι πιο κοντό. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως Γκίτενς, οπότε αποφάσισα να φοράω μόνο φανέλα με το Γκίτενς», είπε .

Ο Γκίτενς βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει το επόμενο μεγάλο Άγγλο αστέρι της Ντόρτμουντ μετά την επιτυχία του Τζέιντον Σάντσο και του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο διεθνής Άγγλος νεαρός βρίσκεται στα καλύτερα του, έχοντας λάμψει μάλιστα και απέναντι στη Μπριζ.

Τη φετινή σεζόν έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε πέντε ματς. Η ταχύτητά του, καθώς θεωρείται ένας από τους ταχύτερους παίκτες της Bundesliga, προκαλεί «εφιάλτες» στους αντιπάλους του, οι οποίοι βλέπουν τον Γκίτενς να τους προσπερνά με άνεση και στο τέλος να βρίσκει δίχτυα.

Ο Τζο Κόουλ, ο οποίος έπαιξε επίσης στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αποθέωσε τον Γκίτενς και πρόσφερε μια εικόνα για την εξέλιξη των νεαρών Άγγλων παικτών στη Ντόρτμουντ.

«Μιλώντας με κόσμο στη Γερμανία, θέλουν να πάρουν τους καλύτερους νέους παίκτες στην Αγγλία, να τους προωθήσουν. Φανταστείτε τον καλύτερο 16χρονο στη χώρα τώρα, που σκέφτεται: "Πρέπει να υπογράψω για την Τσέλσι, την Άρσεναλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Μάντσεστερ Σίτι". Ωστόσο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι πάντα στο τραπέζι κι εκεί πρέπει να γίνει εστίαση από τους παίκτες».