Τζένοα: Ποινή κάθειρξης έξι χρόνων στον Πορτανόβα
i

Ο Μανόλο Πορτανόβα / © twitter

Τζένοα: Ποινή κάθειρξης έξι χρόνων στον Πορτανόβα

Sportal newsroom 19:57 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 20.08.2024

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής κρίθηκε προφυλακιστέος για υπόθεση ομαδικού βιασμού και θα εκτίσει ποινή έξι ετών, αφόσον η απόφαση δεν «πέσει» στην έφεση.

Δεν γλίτωσε τελικά τα χειρότερα ο Μανόλο Πορτανόβα, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλους τρεις άνδρες ότι βίασαν ομαδικά μια 21χρονη το 2021. 

Η υπόθεση δικάστηκε σήμερα (6/12) σε δικαστήριο της Σικελίας και η ποινή έπεσε βαριά στον ποδοσφαιριστή της Τζένοα. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει τον ομαδικό βιασμό σε ένα δωμάτιο στη Σιένα τον Μάϊο του 2021. Η άτυχη γυναίκα είχε καταγγείλει αμέσως το συμβάν στην αστυνομία, όμως ο Πορτανόβα είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. 

Μαζί του κατηγορείται ο θείος του και δύο ακόμα φίλοι του οι οποίοι τον ακολούθησαν στη φυλακή. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να καταθέσει έφεση ώστε να ανατρέψει την ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Ο Πορτανόβα μεταπήδησε στη Τζένοα από τη Γιουβέντους το 2021, σε μια μεταγραφή που κόστισε στην ομάδα του ιταλικού βορρά 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι «προϊόν» των ακαδημιών της Λάτσιο και της Γιουβέντους. Στο ιταλικό πρωτάθλημα αγωνίζεται από το 2019 κι έχει καταγράψει 30 συμμετοχές στη Serie A. 

Σύμφωνα με την La Repubblica ο ίδιος είχε ζητήσει η δίκη του να γίνει με διαδικασία εξπρές, όμως τελικά η ετυμηγορία δεν ήταν αυτή που θα ήθελε να ακούσει. 

Το δικαστήριο δικαίωσε την γυναίκα που κατήγγειλε τον αθλητή, και της επιδίκασε αποζημίωση 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Πορτανόβα θα ασκήσει έφεση εντός δέκα ημερών.