Ο «Guardian» αποθέωσε Τζόλη και τον χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του φετινού Champions League

Χρήστος Τζόλης

i

©Intime

Ο «Guardian» αποθέωσε Τζόλη και τον χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του φετινού Champions League

Κώστας Τόπας 10:36 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 13.09.2024

Ο «Guardian» σε αφιέρωμα που ετοίμασε για τα αναδυόμενα ταλέντα που θα συμμετάσχουν φέτος στο Champions League, συμπεριέλαβε τον Χρήστο Τζόλη, τον οποίο κι αποθέωσε.

Ο Χρήστος Τζόλης τον τελευταίο χρόνο έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση τόσο στην αγωνιστική του εικόνα όσο και στα στατιστικά του. Ο Έλληνας διεθνής μετά την τρομερή σεζόν με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, πήρε μεταγραφή στην Κλαμπ Μπριζ, με την οποία συνεχίζει το σκοράρισμα.

Παράλληλα στο παιχνίδι της Εθνικής με την Ιρλανδία που έπαιξε βασικός, σκόραρε το δεύτερο τέρμα, με το οποίο η Ελλάδα κλείδωσε το τρίποντο. Μάλιστα το γκολ του 22χρονου επιθετικού ήταν... αριστούργημα, αφού κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι και στη συνέχεια «άδειασε» τον Κόλινς για το 2-0 της «γαλανόλευκης».

Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο τέρμα του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ με τη φανέλα της εθνικής. Με αφορμή το γκολ, ο «Guardian» αποθέωσε τον Χρήστο Τζόλη, τον οποίο και χαρακτήρισε ως έναν από τους ποδοσφαιριστές που αξίζει προσοχή στα παιχνίδια της Κλαμπ Μπριζ στο Champions League φέτος.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμά του το βρετανικό Μέσο κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά σε οκτώ από τα αναδυόμενα ταλέντα που θα συμμετάσχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την τρέχουσα σεζόν, με το όνομα του άλλοτε επιθετικού του ΠΑΟΚ να βρίσκεται μέσα σε αυτά.

«Το 2021 η Νόριτς είχε μεγάλες ελπίδες από τον Έλληνα επιθετικό, που υπέγραψε από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης έναντι 8,8 εκατομμυρίων λιρών. Ο Τζόλης ξεκίνησε την καριέρα του στην Carrow Road με δύο γκολ και μερικές ασίστ στο "γκρέμισμα" της Μπόρνμουθ με 6-0 στο League Cup, αλλά σπάνια ξεκίνησε στο βασικό σχήμα μετά από αυτό. Χαρακτηρίστηκε ως αποτυχία, δόθηκε δανεικός στη Φορτούνα Ντίσελντορφ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο δύστροπος και γρήγορος αριστερός εξτρέμ άνθισε, τερματίζοντας ως ο πρώτος σκόρερ της 2.Bundesliga με 22 γκολ και παραλίγο να οδηγήσει την ομάδα του στην άνοδο. Η Φορτούνα δεν είχε τα κεφάλαια για να κρατήσει τον Τζόλη με την επιλογή αγοράς των 3 εκατομμυρίων λιρών, αλλά ήταν λογικό να την ενεργοποιήσει για να μεταπωλήσει με καλό κέρδος. Η Κλαμπ Μπριζ ήταν στην ευχάριστη θέση να τον αποκτήσει και ο Τζόλης ξεκίνησε λαμπρά στο Βέλγιο», αναφέρει το σχετικό αφιέρωμα του «Guardian».