Η πένθιμη ανάρτηση της ΕΠΟ για το Αγγλία – Ελλάδα, μετά το θάνατο του Μπάλντοκ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ

i

©Intime

Η πένθιμη ανάρτηση της ΕΠΟ για το Αγγλία – Ελλάδα, μετά το θάνατο του Μπάλντοκ

Κώστας Τόπας 12:36 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 10.10.2024

Η ΕΠΟ δείχνει το «πένθος» που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από τις αναρτήσεις της, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη (9/10). Η σορός του εντοπίστηκε στην πισίνα του σπιτιού του στα νότια προάστια. Το γεγονός έγινε γνωστό όταν η σύζυγός του, η οποία τον έψαχνε για ώρες προκειμένου να πει «χρόνια πολλά» στο παιδί τους, δεν μπορούσε να τον εντοπίσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατος του 31χρονου προσδιορίζεται περίπου στις 19:00. Το σήμα όμως η Αστυνομία το πήρε στις 22:00. Το σπίτι του σφραγίστηκε με εντολή του εισαγγελέα και θα ανοίξει πάλι όταν πρέπει με εντολή του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και θεωρεί πως τα αίτια ήταν παθολογικά, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sportal.

«Η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Πιθανότατα παθολογικά ήταν τα αίτια θανάτου του ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος», αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης του EΡΤΝews, Kώστας Παπαδόπουλος.

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο...», ανέφερε από την πλευρά της η ΕΠΟ, στην πρώτη της αντίδραση για το θάνατο του εν ενεργεία ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Λίγες ώρες μετά, η ΕΠΟ έκανε μια νέα ανάρτηση, προαναγγέλλοντας το αποψινό ντέρμπι με την Αγγλία (10/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του Nations League. Το ποστάρισμα της ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν σε μαύρο φόντο. Μόνο τα σήματα της Αγγλίας και της Ελλάδας ήταν στα κανονικά τους χρώματα.

Υπενθυμίζεται ότι η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια στο ματς με την Αγγλία, ενώ την ερχόμενη Κυριακή (13.10.2024), στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.