Γεννήθηκε στην Αγγλία κι έχασε τη ζωή του στη χώρα καταγωγής της γιαγιάς του - Ποια ήταν η καριέρα του Μπάλντοκ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

i

©intime

Γεννήθηκε στην Αγγλία κι έχασε τη ζωή του στη χώρα καταγωγής της γιαγιάς του - Ποια ήταν η καριέρα του Μπάλντοκ

Γιώργος Σακελλαρίου 00:02 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 10.10.2024

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ έγινε γνωστός στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους με την κλήση στην Εθνική ομάδα, λόγω της καταγωγής της γιαγιάς του. Ποια ήταν η καριέρα του.

Γεννήθηκε στην Αγγλία και δυστυχώς το πεπρωμένο του ήταν γραφτό να φύγει στη χώρα καταγωγής της γιαγιάς του.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1993 στο Μπάκινγχαμ. Αν και Άγγλος έχει ελληνική υπηκοότητα λόγω της ελληνικής καταγωγής της γιαγιάς του.

Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας στην ομάδα της ακαδημίας της Μίλτον Κέινς Ντονς. Ο μεγαλύτερος αδερφός του Σαμ Μπάλντοκ έπαιζε επίσης στον ίδιο σύλλογο.

Ο διεθνής μπακ έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα για την Μίλτον Κέινς Ντονς την 1η Μαΐου 2010 στο ματς της League One με την Μπράιτον, η οποία έληξε ισόπαλη 0-0, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 81ο λεπτό. Την επόμενη σεζόν ήταν βασικός για πρώτη φορά σε αγώνα League One ενάντια στην Όλνταμ.

Παναθηναϊκός και Εθνική έβαλαν μαύρη φωτογραφία προφίλ στα social media μετά την είδηση του θανάτου του Μπάλντοκ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:45 - 09.10.2024

Παναθηναϊκός και Εθνική έβαλαν μαύρη φωτογραφία προφίλ στα social media μετά την είδηση του θανάτου του Μπάλντοκ

Τα social media του Παναθηναϊκού και της Εθνικής έβαλαν μαύρη φωτογραφία προφίλ μετά την είδηση του θανάτου του διεθνή ποδοσφαιριστή, Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στις 30 Οκτωβρίου 2011, εντάχθηκε στη Νορθάμπτον Τάουν με δανεισμό ενός μήνα. Τον Μάρτιο του 2012 εντάχθηκε στην Tamworth ως δανεικός. Έκανε το ντεμπούτο του στο 1-1 εναντίον της Γκέιτσχεντ.

Στις 3 Μαΐου 2012, εντάχθηκε στην ισλανδική ομάδα Úrvalsdeild ÍBV ως δανεικός για ένα μήνα. Έκανε το ντεμπούτο του για τον σύλλογο τρεις μέρες αργότερα στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν του 2012, στην ήττα 2-1 εκτός έδρας με τη Σέλφος. Σκόραρε το πρώτο του γκολ για την ÍBV στις 20 Ιουνίου 2012 στην εκτός έδρας νίκη 3-1 επί της Γκρίνταβικ προτού αντικατασταθεί από τον Ράγκναρ Λεόσον.

Την επόμενη μέρα, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι η περίοδος δανεισμού του Μπάλντοκ είχε παραταθεί μέχρι τις 8 Αυγούστου, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει στην προκριματική εκστρατεία του Europa League.

Σε κατάσταση σοκ όλοι στον Παναθηναϊκό για Μπαλντοκ - Η τελευταία εμφάνιση με Ολυμπιακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:28 - 09.10.2024

Σε κατάσταση σοκ όλοι στον Παναθηναϊκό για Μπαλντοκ - Η τελευταία εμφάνιση με Ολυμπιακό

Στον Παναθηναϊκό, όπως είναι λογικό, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο ντέρμπι αιωνίων με τον Ολυμπιακό.

Η ÍBV ανακοίνωσε στις 9 Αυγούστου 2012 ότι ο δανεισμός του Μπάλντοκ με τον σύλλογο είχε παραταθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό του στην ÍBV, πήγε ξανά δανεικός στην Τάμγουορθ. Υπέγραψε με τον σύλλογο μέχρι το τέλος της χρονιάς και σημείωσε το πρώτο του γκολ για την Τάμγουορθ εναντίον του Γουόκινγκ σε νίκη 3-2. Στις 19 Δεκεμβρίου 2012 σκόραρε δύο φορές γστο 4-2 εκτός έδρας με την Κόρμπι.

Τη σεζόν 2014-15 εμμφανίστηκε αρκετές φορές στην ενδεκάδα της Μίλτον Κέινς Ντονς κι αγωνίστηκε στην αξέχαστη νίκη με 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ στις 26 Αυγούστου 2015.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2015, υπέγραψε δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν 2014-15 με την Όξφορντ. Εκεί καθιερώθηκε και ήταν στην ομάδα της χρονιάς για την League 2. Στις 28 Ιανουαρίου 2016, αφού εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια του δανεισμού του η Μίλτον ανακοίνωσε την επιστροφή του. Στις 3 Μαΐου 2016 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης της χρονιάς για τον σύλλογο. Στις 29 Ιουλίου 2016 υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με τον Μίλτον Κέινς Ντονς, κρατώντας τον στον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Στις 13 Ιουνίου 2017 επανενώθηκε με τον πρώην προπονητή της Όξφορντ, τον Κρις Γουάιλντερ, όταν εντάχθηκε στη ομάδα της Τσάμπιονσιπ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τριετή συμφωνία. Είδε την ομάδα του να εξασφαλίζει την άνοδο στην Premier League μετά από 12 χρόνια απουσίας και στις 19 Αυγούστου 2019 υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο στον σύλλογο.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2020, μάλιστα, υπέγραψε και νέο τετραετές συμβόλαιο με τη Σέφιλντ, με την οποία μέτρησε 219 αγώνες, 6 γκολ και 16 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός

Στις 29 Μαΐου 2024, ο Μπάλντοκ εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό υπογράφοντας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Είχε ελληνική καταγωγή εξαιτίας της γιαγιάς του κι επομένως επέλεξε την Εθνική Ελλάδας. Στις 27 Μαΐου 2022 κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας από τον Γκουστάβο Πογέτ για πρώτη φορά ενόψει των αγώνων του UEFA Nations League 2022–23 τον Ιούνιο.

Στις 2 Ιουνίου 2022 έκανε το ντεμπούτο του για την Ελλάδα σε μια νίκη 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας στο Windsor Park στο Μπέλφαστ. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Σαμ Μπάλντοκ είναι επίσης πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του Τζέιμς είναι γιατρός.

«Περήφανη η γιαγιά μου»

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε πέρσι στο ματς με την Ιρλανδία για την καταγωγή του είχε σχολιάσει: «Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλη τιμή νιώθω που αγωνίζομαι με αυτό το σπουδαίο έθνος. Η γιαγιά μου ήταν Ελληνίδα, δυστυχώς δεν είναι πλέον εν ζωή, αλλά θα ήταν πολύ περήφανη να με βλέπει να παίζω με την εθνική ομάδα της χώρας. Πάντα νιώθω περήφανος όταν φοράω το εθνόσημο».