Το «αντίο» του Μαγκουάιρ στον Μπάλντοκ

Ο Χάρι Μαγκουάιρ και ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Το «αντίο» του Μαγκουάιρ στον Μπάλντοκ

Κώστας Τόπας 09:04 - 10.10.2024

Ο Χάρι Μαγκουάιρ αποχαιρέτησε τον πρώην αμυντικό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Μπάλντοκ, αφού βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το βράδυ της Τετάρτης (09/10).

Τεράστιο σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, το βράδυ της Τετάρτης (09/10) βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα!

Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του. Η σύζυγός του η οποία ήταν στην Αγγλία μαζί με την κόρη τους τον έψαχνε και αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που ενοικίαζε ο Μπάλντοκ έτσι ώστε να μεταβεί αυτός να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ο άνδρας μετέβη στο ακίνητο μόνο και μόνο για να εντοπίσει τον 31χρονο ποδοσφαιριστή νεκρό στην πισίνα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Μπάλντοκ βρισκόταν για τουλάχιστον πέντε ώρες στην πισίνα νεκρός, με περισσότερα δεδομένα να αναμένεται να προκύψουν μετά την νεκροψία/νεκροτομή.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας Χάρι Μαγκουάιρ  ο οποίος έπαιζε στο παρελθόν στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, απέτισε φόρο τιμής στον Μπάλντοκ. Ο ίδιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του Έλληνα αμυντικού στα social media ενώ έγραψε και «RIP» μαζί με ένα εικονίδιο ραγισμένης καρδιάς.

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA) πρόσθεσε: «Όλοι στην PFA είναι βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Οι άμεσες αντιδράσεις στον θάνατο του Τζορτζ, σε τόσο τραγικά νεαρή ηλικία, αντικατοπτρίζουν πόσο τον αγαπούσαν και τον σέβονταν οι συμπαίκτες, οι οπαδοί και τόσοι πολλοί σε όλο το παιχνίδι. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Τζορτζ και τους πολλούς φίλους του, εντός του ποδοσφαίρου και όχι μόνο».

Η FA δημοσίευσε επίσης μια δήλωση μέσω του επίσημου λογαριασμού της Αγγλίας στο X εκφράζοντας τη λύπη του για τον θάνατο του Μπάλντοκ, ο οποίος συνέβη την παραμονή της αναμέτρησης των Τριών Λιονταριών με την Ελλάδα.

«Είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ», ανέφερε η δήλωση. «Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα – τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στο σύλλογο και τη χώρα αυτή τη δύσκολη στιγμή».