Η απίστευτη ιστορία με τον πατέρα του Μπέλιγχαμ: Τα 700 γκολ και το ρεκόρ σε μια σεζόν

Τζουντ και Μαρκ Μπέλιγχαμ

Η απίστευτη ιστορία με τον πατέρα του Μπέλιγχαμ: Τα 700 γκολ και το ρεκόρ σε μια σεζόν

Κώστας Τόπας 09:43 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 03.06.2024

Ο πατέρας του Τζουντ Μπέλιγχαμ είχε γράψει ιστορία ως ποδοσφαιριστής καθώς είχε πετύχει 48 γκολ σε μία σεζόν, ενώ μάλιστα και είχε ξεπεράσει το φράγμα των 700 τερμάτων.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι ήδη ένα από τα κορυφαία αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σε ηλικία μόλις 20 ετών - αλλά πολλοί μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με την καριέρα που ακολούθησε ο πατέρας του, Μαρκ.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πέρασε από την ακαδημία νέων της Μπέρμιγχαμ και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 16 ετών το 2019. Επειτα, πήρε μεταγραφή στη Ντόρτμουντ, προτού μεταβεί στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ, με την οποία πρόσφατα έγραψε ιστορία, κατακτώντας το Champions League.

Κι όμως: Η Ντόρτμουντ κέρδισε περισσότερα χρήματα χάνοντας στον τελικό του Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

08:45 - 03.06.2024

Κι όμως: Η Ντόρτμουντ κέρδισε περισσότερα χρήματα χάνοντας στον τελικό του Champions League

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είδε τα ταμεία της να γεμίζουν με ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο νεαρός αστέρας των Μαδριλένων, ακολουθεί τα βήματα του πατέρα Μαρκ, ο οποίος ήταν επίσης επιθετικός κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του θητείας. Ο πατέρας του Άγγλου μεσοεπιθετικού αγωνίστηκε σε περισσότερες από 20 ομάδες, αλλά σκόραρε γκολ όπου κι αν πήγαινε.

Σε ηλικία 40 ετών, ο Μαρκ Μπέλιγχαμ πέτυχε το 700ο γκολ της καριέρας του ενώ έπαιζε για την ομάδα Πάτζετ Ρέιντζερς Rangers, της Midland League Division Two στο Νησί.

«Το 700ο μου γκολ ήταν ένα φάουλ που δεν είναι καθόλου κανονικό για μένα. Οτιδήποτε έξω από τη μεγάλη περιοχή για μένα είναι αφύσικο! Χρειαζόμουν 38 γκολ την περασμένη σεζόν, αλλά έφτασα στα 36 και μετά αποκλείστηκα στο τελευταίο παιχνίδι λόγω κόκκινης κάρτας. Αυτή ήταν η πρώτη μου αποβολή».

Ο Μαρκ Μπέλιγχαμ, ο οποίος εργάστηκε επίσης ως αστυνομικός για την αστυνομία των West Midlands, σημείωσε 48 γκολ σε μία μόνο σεζόν για να βοηθήσει την Λήμινγκτον να ανέβει από τη Southern Premier League. Ο πατέρας του Τζουντ, συνέχισε να παίζει μέχρι το 2019 όταν, σε ηλικία 43 ετών, κρέμασε τα παπούτσια του. Τώρα, κρατά μια επαφή με το ποδόσφαιρο, καθώς είναι ο ατζέντης του Τζουντ.