Ανατροπή στη συμμετοχή της Κ17 της Ρωσίας στα προκριματικά του Euro: Η UEFA δεν τους επιτρέπει να αγωνιστούν
i

©intime

Ανατροπή στη συμμετοχή της Κ17 της Ρωσίας στα προκριματικά του Euro: Η UEFA δεν τους επιτρέπει να αγωνιστούν

Δημήτρης Χούπης 17:15 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 14.08.2024

Η UEFA τελικά πήρε την απόφαση να μην αφήσει την ομάδα της Κ17 της Ρωσίας να αγωνιστεί στα προκριματικά του Euro, μετά και την αντίδραση της ουκρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Έκπληξη είχε προκαλέσει η απόφαση της UEFA να αφήσει την ομάδα της Κ17 της Ρωσίας να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της. Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία είχε υποστηρίξει πως ο λόγος που το έκανε αυτό, είναι ότι δεν θέλει να τιμωρήσει τα παιδιά για πράξεις που την ευθύνη τους την έχουν οι μεγάλοι. Οι αγώνες των ομάδων μάλιστα θα γινόταν σε άλλες χώρες, όπως ακριβώς γίνεται και με τις ουκρανικές.

Ωστόσο αυτή η απόφαση είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ουκρανίας, η οποία μέσω της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας είχε δείξει τη δυσανασχέτησή της. Προφανώς ο λόγος είναι η εισβολής της Ρωσίας στη χώρα εδώ και πάνω από έναν χρόνο.  

Παρόλα αυτά η UEFA φαίνεται ότι έλαβε υπόψιν την αντίδραση και πήρε πίσω την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση της συνομοσπονδίας που έγινε  για την παρουσίαση των χωρών που θα διοργανώσουν το Euro του 2028 και του 2030, τα μέλη των ομοσπονδιών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας (που θα διοργανώσουν το Euro 2028) είναι κατά αυτής της απόφασης επίσης. Όπως επίσης και της Τουρκίας και της Ιταλίας που θα διοργανώσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2030. 

Κάπως έτσι στα πρακτικά της συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής αναφέρεται: «Το σημείο της ημερήσιας διάταξης αποσύρθηκε, καθώς δεν βρέθηκε τεχνική λύση για να επιτραπεί στις ρωσικές ομάδες να αγωνιστούν».