Ανακοίνωση της UEFA για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

UEFA

i

© UEFA

Ανακοίνωση της UEFA για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:42 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 14.08.2024

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση κι έκανε γνωστές τις προθέσεις της, μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν μέρος στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στον ακαριαίο θάνατο τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε πως βρίσκεται επί του παρόντος σε επαφές με τις ελληνικές αρχές για τη λεπτομερή αναφορά των περιστατικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA: 

«Η UEFA ζήτησε λεπτομερή αναφορά των περιστατικών προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα. Στις 8 Αυγούστου 2023, ενόψει των φρικιαστικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, η οποία οδήγησε στον χαμό μιας ζωής, η UEFA γνωστοποίησε τις αποφάσεις της για αναβολή του αγώνα AEK Athens FC εναντίον GNK Dinamo που επρόκειτο να διεξαχθεί την ίδια ημέρα. 

Μετά από αυτή την απόφαση, η UEFA βρίσκεται επί του παρόντος σε επαφές με τις ελληνικές αρχές και έχει ζητήσει να λάβει λεπτομερή αναφορά των περιστατικών προκειμένου να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την κατάσταση από πλευράς ασφάλειας και να λάβει τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα. Τα επόμενα βήματα και τυχόν μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο».

Στη ΓΑΔΑ ο ηγέτης των BBB, ένας αρχηγός της Ραπίντ Βιέννης κι ένας προπονητής καράτε

Τα κροατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή. Στην ιστοσελίδα Jutarnji, μάλιστα, φιλοξενούνται και ονόματα των συλληφθέντων. Ανάμεσά τους ο αρχηγός των Bad Blue Boys, αλλά και ένας αθλητής του καράτε με πολλά μετάλλια, αλλά και μέλος οπαδών της Ραπίντ Βιέννης. Συγκλονιστική, όμως, είναι η αναφορά ότι μπορεί ορισμένοι Κροάτες χούλιγκαν να διέφυγαν με σκάφος στην Ιταλία!

«Έχουμε τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων. Ανάμεσά τους ο επικεφαλής του Συνδέσμου οπαδών της Ντιναμό και ένας αθλητής καράτε με μετάλλια. Όπως μάθαμε ανεπίσημα, όλα δείχνουν ότι διευθετήθηκε «στενή συνάντηση» οπαδών της Ντιναμό με την ΑΕΚ στον χώρο του γηπέδου της Αθήνας. “Όχι, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα. Δεν έχω κανένα σχόλιο”, ήταν μια σύντομη απάντηση που μας έδωσε μία γυναικεία φωνή της οικογένειας όταν της είπαμε το όνομα και το επίθετο ενός ατόμου με το ίδιο επίθετο. 

H πρώτη ανακοίνωση των «Bad Blue Boys» μετά τη δολοφονία: «Ένα μέλος μας δέχθηκε επτά μαχαιριές – Κροάτες, μην παίζετε με τις ζωές νέων ανθρώπων!»
CHAMPIONS LEAGUE

18:15 - 10.08.2023

H πρώτη ανακοίνωση των «Bad Blue Boys» μετά τη δολοφονία: «Ένα μέλος μας δέχθηκε επτά μαχαιριές – Κροάτες, μην παίζετε με τις ζωές νέων ανθρώπων!»

Οι «Bad Blue Boys» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έσπασαν τη σιωπή τους μετά τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Τελείωσε την επαφή. Αυτή η οικογένεια ζει κανονικά στην περιοχή του Ζάγκρεμπ και το άτομο που συνελήφθη ήταν εγγεγραμμένο σε μια διεύθυνση στην περιοχή της Ριέκα - και όπως μάθαμε - μέχρι πρόσφατα ήταν στην κατηγορία Γ των επικίνδυνδυνων οπαδών», έγραψε μεταξύ άλλων το αποκαλυπτικό δημοσίευμα.