Η απάντηση της UEFA στον Σόμποσλαϊ: «Καμία καθυστέρηση στην περίθαλψη του Βάργκα»

Ο τραυματισμός του Βάργκα

i

© Imago

Η απάντηση της UEFA στον Σόμποσλαϊ: «Καμία καθυστέρηση στην περίθαλψη του Βάργκα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:18 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 24.06.2024

Καθυστερημένη χαρακτήρισε την παρέμβαση των γιατρών, στον τραυματισμό του Βάργκα, ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, με την UEFA να απαντάει στον ποδοσφαιριστή της Ουγγαρίας μέσω διαρροής.

Έναν σοκαριστικό τραυματισμό περιλάμβανε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Σκωτία και Ουγγαρία, για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου,, η οποία έληξε με τον καλύτερο για τη δεύτερη. Στο 69ο λεπτό του αγώνα, συγκεκριμένα, ο Μπαρνάμπας Βάργκα συγκρούστηκε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Γκαν, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Έπειτα από παρέμβαση του ιατρικού τιμ και σχεδόν ένα πεντάλεπτο αναμονής, ο επιθετικός της Φερεντσβάρος αποχώρησε με φορείο και τελικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Στουτγκάρδης. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Ντόμινικ Σομποσλάι τα... έχωσε στου επιτελείο των γιατρών της UEFA, λέγοντας πως κινήθηκαν πολύ αργά και πως ενδεχομένως μία τέτοια αντίδραση μελλοντικά να στερήσει μία ζωή.

Σάλος με το BBC που έδειξε βίντεο από τον τραυματία Βάργκα - Απολογήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός με «αιχμές» για τη UEFA
EURO 2024

16:34 - 24.06.2024

Σάλος με το BBC που έδειξε βίντεο από τον τραυματία Βάργκα - Απολογήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός με «αιχμές» για τη UEFA

Έντονη κριτική δέχθηκε το δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο «BBC» για το γεγονός πως αναπαρήγαγε βίντεο με τον τραυματισμό του Μπαρνάμπας Βάργκα. Μετά τον σάλο, ο πάροχος απολογήθηκε στο κοινό, ρίχνοντας ωστόσο το μπαλάκι στη UEFA.

«Δεν καταλαβαίνω αυτού του είδους το πρωτόκολλο. Γιατί το ιατρικό προσωπικό δεν βιάστηκε εκείνη τη στιγμή. Ελπίζω ότι όλοι μπορούν να βιαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να σώσουν μια ζωή. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να το ζήσουμε ποτέ ξανά. Κάτι πρέπει να γίνει», είπε μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ. Σε αυτό απάντησε η UEFA η οποία τόνισε μέσω διαρροής της πως όλα λειτούργησαν κανονικά και πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση.

«Η παρέμβαση του γιατρού της ομάδας έγινε μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από το περιστατικό και ακολούθησε αμέσως ο δεύτερος γιατρός του γηπέδου, για να πραγματοποιήσει μια πρώτη εκτίμηση του τραυματισμού και να παράσχει την κατάλληλη θεραπεία, σύμφωνα με τις συνήθεις ιατρικές διαδικασίες. Η ειδική ομάδα έκτακτης ανάγκης του γηπέδου περίμενε στο γήπεδο, σύμφωνα με το πρωτόκολλό της, και έφτασε με το φορείο μόλις ζητήθηκε η παρέμβασή τη από τους γιατρούς, με σκοπό την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο

Ο συντονισμός μεταξύ όλου του ιατρικού προσωπικού στο χώρο ήταν επαγγελματικός και όλα έγιναν σύμφωνα με τις ισχύουσες ιατρικές διαδικασίες. Δεν υπήρξε καθυστέρηση στη θεραπεία και τη βοήθεια του παίκτη», ανέφερε συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, όσον αφορά τη διαδικασία την οποία ακολούθησαν οι γιατροί μετά τον τραυματισμό του Βάργκα.