Και επίσημα στη Βαρσοβία θα γίνει το UEFA Super Cup 2024
i

©intime

Και επίσημα στη Βαρσοβία θα γίνει το UEFA Super Cup 2024

Κώστας Τσιακλής • 18:09 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 14.08.2024

Η UEFA ανακοίνωσε και επίσημα την έδρα που θα διεξαχθεί το UEFA Super Cup 2024. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία.

Γνωστή έγινε την Τρίτη (26/09) η πόλη στην οποία θα διεξαχθεί το UEFA Super Cup 2024. 

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συναντήθηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την έδρα του UEFA Super Cup 2024. Η σχετική αναμέτρηση όπως αναμενόταν θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας στις 14 Αυγούστου 2024. Κάπως έτσι οι Πολωνοί θα πάρουν τη σκυτάλη από την Ελλάδα, η οποία είχε φιλοξενήσει το θεσμό τον προηγούμενο Αύγουστο. Στην αναμέτρηση αυτή η Μάντσεστερ Σίτι είχε επικρατήσει στα πέναλτι της Σεβίλλης (1-1 κανονική διάρκεια).

Η UEFA ανακοίνωσε και το που θα διεξαχθούν και κάποιες άλλες διοργανώσεις. Το Euro Γυναικών κάτω των 17 ετών θα διεξαχθεί στη Βόρεια Ιρλανδία ενώ ένα χρόνο αργότερα η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Φινλανδία. 

Το Euro ανδρών κάτω των 17 ετών θα πραγματοποιηθεί το 2025 στην Αλβανία, το 2026 στην Εσθονία και το 2027 στη Λετονία. 

Το Euro γυναικών κάτω των 19 ετών θα γίνει το 2026 στη Βοσνία και το 2027 στην Ουγγαρία.

Τέλος, το Euro ανδρών κάτω των 19 ετών θα πραγματοποιηθεί το 2026 στην Ουαλία και το 2027 στο Ισραήλ.

Εκδήλωση «Ποδόσφαιρο στα σχολεία»

Πριν από τη συνεδρίαση της UEFA, έλαβε χώρα μια ωραία εκδήλωση με όνομα «Ποδόσφαιρο στα σχολεία». Μερικά παιδιά από τα σχολεία της Λεμεσού βρέθηκαν στο «Alphamega Stadium» και έπαιξαν ποδόσφαιρο παρέα με μεγάλους αστέρες όπως οι Λουίς Φίγκο, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν και Ναντίνε Κέσλερ. Η εκδήλωση ήταν σε συνεργασία της UEFA με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Στην εκδήλωση ήταν φυσικά παρών και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος δήλωσε τα εξής: 

Ανατροπή: Η UEFA επιτρέπει στις ομάδες νέων της Ρωσίας να επιστρέψουν στις διεθνείς διοργανώσεις!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:14 - 26.09.2023

Ανατροπή: Η UEFA επιτρέπει στις ομάδες νέων της Ρωσίας να επιστρέψουν στις διεθνείς διοργανώσεις!

Σε μια απόφαση-έκπληξη προέβη η UEFA, η οποία αποφάσισε την επιστροφή των ομάδων νέων της Ρωσίας στις διεθνείς διοργανώσεις, για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2022, όταν και τους το απαγόρευσε λόγω του πολέμου με την Ουκρανία.

«Αυτή η εκδήλωση "Ποδόσφαιρο στα σχολεία" είναι πάντα μια από τις ωραιότερες στο ημερολόγιο της UEFA. Είναι υπέροχο που μπορούμε να έρθουμε εδώ στην Κύπρο και να κάνουμε τόσα πολλά παιδιά χαρούμενα και μπορείτε να δείτε πόσο ενθουσιασμένα είναι που βλέπουν αυτά τα αστέρια. Συχνά τονίζω ότι το ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο το παιχνίδι σε επίπεδο ελίτ. Ενώ το ποδόσφαιρο της κορυφαίας βαθμίδας είναι υπέροχο και δημιουργεί έσοδα για την υποστήριξη πρωτοβουλιών όπως αυτή, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη σημασία των βασικών αξιών του ποδοσφαίρου. Τις ίδιες αξίες που μπορούν να ενστερνιστούν τα παιδιά μικρή ηλικία συμμετέχοντας στο όμορφο παιχνίδι του ποδοσφαίρου».