Η UEFA αποφασίζει για τον τελικό του Conference League στην «OPAP Arena»

Η UEFA αποφασίζει για τον τελικό του Conference League στην «OPAP Arena»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:34 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:23 - 14.08.2024

Συνάντηση θα έχει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA την Τετάρτη 28 Ιουνίου, προκειμένου να αποφασίσει και τυπικά τις έδρες για τους τελικούς της επερχόμενης σεζόν. Από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον ορισμό της «OPAP Arena» ως το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το φινάλε του Conference League.

H «OPAP Arena» ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον τελικό του Europa Conference League για τη σεζόν 2023-24, ωστόσο για να συμβεί αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα μία λεπτομέρεια . Η τυπική επικύρωση της ανάληψης! 

H «OPAP Arena» © Intime

Αποφασίζει τους οικοδεσπότες η UEFA

Πιο αναλυτικά, η UEFA δεν έχει δώσει επίσημα τα ονόματα των οικοδεσποτών για τους τελικούς της επερχόμενης σεζόν, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει σύντομα. Η διεθνής συνομοσπονδία προγραμμάτισε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις 28 του Ιουνίου και βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει ο ορισμός των εδρών για τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Εκεί θα αποφασιστεί και τυπικά το αν η «Αγιά Σοφιά» θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference για την περίοδο 2023-24. 

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Ιουνίου, η «OPAP Arena» πιστοποιήθηκε κι επίσημα από την UEFA ως γήπεδο τεσσάρων αστέρων. Αυτό σημαίνει ότι το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες κάθε ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού τα τέσσερα αστέρια είναι η κορυφαία πιστοποίηση που μπορεί να λάβει μία έδρα από την διοργανώτρια αρχή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της «OPAP Arena» - η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει την έδρα του τελικού του Europa Conference League - ένα ακόμα γήπεδο θα φιλοξενήσει μία μεγάλη αναμέτρηση.. Πιο αναλυτικά, τον ερχόμενο Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 16 του μηνός, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα ανοίξει τις πύλες του, προκειμένου να υποδεχτεί τις Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη, νικήτριες των Champions League και Europa League αντίστοιχα, με φόντο το ευρωπαϊκό Super Cup.