Για την πρώτη νίκη στο Nations League η Εθνική Γυναικών

Για την πρώτη νίκη στο Nations League η Εθνική Γυναικών

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:11 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 14.08.2024

Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει την Σερβία στο Βελιγράδι το βράδυ της Τρίτης (26/09, 20:00) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Nations League και ψάχνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών αντιμετωπίζει εκτός έδρας το βράδυ της Τρίτης (26/09,20:00, Novasports Start) την αντίστοιχη της Σερβίας για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του UEFA Women's Nations League

Η «γαλανόλευκη» μετά την εντός έδρας ήττα την περασμένη Παρασκευή με 1-3 από την Πολωνία ψάχνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η Εθνική γυναικών έκανε την τελευταία της προπόνηση χθες (25/09) στο pitch 1 του αθλητικού κέντρου της σερβικής ομοσπονδίας στη Στάρα Πάζοβα, στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας. Ο κ. Κατηκαρίδης είδε όλες τις ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής να προπονούνται κανονικά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα για τον αγώνα.

«Ο κάθε αγώνας εξετάζεται και αναλύεται διαφορετικά, εμείς τώρα θα εστιάσουμε στο πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη, κάτι που δεν καταφέραμε στο προηγούμενο ματς. Έτσι αφήνουμε πίσω την Πολωνία, με πρώτο μέλημα να ξεπεραστεί το ψυχολογικό μέρος και τα οποια ζητήματα προέκυψαν από το γεγονός ότι η καλή αγωνιστική συμπεριφορά δεν συνοδεύτηκε από ανάλογο αποτέλεσμα. Από κει και πέρα, αφού είδαμε τα σημεία βελτίωσης, βλέπουμε το τακτικό μέρος το οποίο θα προσαρμόσουμε στον αντίπαλο που έχουμε τώρα μπροστά μας. 

Σε αυτό το επίπεδο όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε, αντιθέτως θέλουμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολους αντιπάλους για να δούμε τί πρέπει να διορθώσουμε. Η Εθνική μας είναι πολύ καλή ομάδα, όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να έχουμε κατά νου είναι η λέξη 'υπευθυνότητα' και η συγκέντρωση στο αγωνιστικό πλάνο που αποδεδειγμένα έχει βγει μέχρι τώρα, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες και το...φινίρισμα. Πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτό, γιατί οι ικανότητες υπάρχουν. Οφείλουμε στον κόσμο που μας παρακολουθεί να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης για το αποψινό ματς. 

Tags: