Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο λόγος και το ποσό που έκανε δωρεά σε σύλλογο του Νότιγχαμ - «Καλύτερα να καθίσεις», σχολίασαν έκπληκτοι Άγγλοι παράγοντες για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού
i

©intime

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο λόγος και το ποσό που έκανε δωρεά σε σύλλογο του Νότιγχαμ - «Καλύτερα να καθίσεις», σχολίασαν έκπληκτοι Άγγλοι παράγοντες για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού

Γιώργος Σακελλαρίου 19:03 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 19.09.2024

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ Βαγγέλης Μαρινάκης δώρισε χρήματα σε ερασιτεχνικό κλαμπ για ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές στις εγκαταστάσεις του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε δωρεά σε ερασιτεχνικό σύλλογο στην Αγγλία.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ δώρισε ένα ποσό στο πλαίσιο της δράσης «αλλάζει το παιχνίδι» σε κοινοτικό ποδοσφαιρικό σύλλογο και καταδίκασε την «αξιοθρήνητη» συμπεριφορά όσων κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις του.

Η Πέλικαν Κολτς, που εδρεύει στο «Dave Eastwood Sports Ground» στο Λέντον Λέιν του Νότιγχαμ, είχε σπασμένες και πλημμυρισμένες τουαλέτες κι ένα γήπεδο καλυμμένο με περιττώματα, αφού δεκάδες τροχόσπιτα έφυγαν από το χώρο στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι μισές ομάδες της Premier League ανήκουν σε Αμερικάνους: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι Κινέζοι και οι Άραβες
PREMIER LEAGUE

15:06 - 21.08.2024

Οι μισές ομάδες της Premier League ανήκουν σε Αμερικάνους: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι Κινέζοι και οι Άραβες

Μιας και ο Ιρανός ιδιοκτήτης της Έβερτον συζητά με τον Αμερικανό, Τζον Τέξτορ, ο οποίος είναι ο βασικός μέτοχος της Κρίσταλ Πάλας, την πώληση της ομάδας από το Λίβερπουλ, η Premier League είναι έτοιμη να αλλάξει… διοικητικά σύνορα. Ήδη οι 10 από τις 20 ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν «αφεντικά» από τις ΗΠΑ, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το 2017 έχει μεταφέρει στο Μεγάλο Νησί και το ελληνικό άρωμα.

Οι εκδρομείς ήταν στη θέση τους για σχεδόν μια εβδομάδα και η ζημιά που προκλήθηκε σήμαινε ότι ο σύλλογος επιβαρύνθηκε με κόστος επισκευής έως και 10.000 λίρες (περισσότερο 12.000 ευρώ). Μια δημόσια σελίδα συγκέντρωσης κεφαλαίων κάλεσε για υποστήριξη, αλλά ο σύλλογος έχει λάβει μια τεράστια βοήθεια, αφού ο Ευάγγελος Μαρινάκης υποσχέθηκε 8.000 λίρες για να υποστηρίξει την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Φόρεστ Βαγγέλης Μαρινάκης έγραψε σε επιστολή που απέστειλε στις 18 Σεπτεμβρίου στον πρόεδρο του συλλόγου Στιβ Τσάπλιν: «Με λύπη άκουσα για τον πρόσφατο βανδαλισμό που προκάλεσε σημαντική ζημιά στις εγκαταστάσεις του συλλόγου σας. Είναι βαθιά απογοητευτικό να βλέπεις ένα μέρος που σημαίνει πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους στην κοινότητά μας, να του επιδεικνύουν τέτοια αξιοθρήνητη συμπεριφορά...

Ελπίζω αυτή η συνεισφορά να σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε και να βελτιώσετε τις εγκαταστάσεις σας, διασφαλίζοντας ότι η Pelican Colts FC θα συνεχίσει να ευδοκιμεί ως ένας φιλόξενος χώρος για νέους επίδοξους ποδοσφαιριστές στην πόλη μας. Μαζί, μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό το ατυχές περιστατικό σε ευκαιρία ανάπτυξης και ανανέωσης».

Η Πέλικαν Κολτς φιλοξενεί συνολικά 15 ομάδες, παιδικά τμήματα, ανδρικό και γυναικείο και στεγάζεται στη σημερινή της τοποθεσία με μίσθωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νότιγχαμ. Ο Τόνι Χάτον είναι ο γενικός διευθυντής του συλλόγου και σχολίασε:

«Είναι τεράστιο για εμάς. Αλλάζει εντελώς το παιχνίδι. Πήρα το τηλεφώνημα από τον Στιβ Τσάπλιν, τον πρόεδρο του συλλόγου περίπου και μου είπε "καλύτερα να καθίσεις γι’ αυτό". Ήταν τόσο εύκολο για τον κ. Μαρινάκη να μην σκεφτεί τίποτα, αλλά βρήκε χρόνο για να καθίσει, να μας γράψει και να κάνει μια τεράστια δωρεά.

Μας δίνει την ευκαιρία να επενδύσουμε σε πράγματα πολύ πέρα από τις επισκευές για τις ζημιές. Δεν θα καλύψει μόνο μία νέα τουαλέτα, ένα βάψιμο, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Ένα στέλεχος της Νότιγχαμ Φόρεστ, παράλληλα, ανέφερε: «Ο σύλλογος σοκαρίστηκε όταν έμαθε για το μέγεθος των βανδαλισμών που προκλήθηκαν σε μια τόσο αγαπημένη κοινότητα. Οι Πέλικαν Κολτς είναι ένα κρίσιμο γρανάζι στον αθλητικό ιστό αυτής της πόλης.

Δεν αποτελεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ευάγγελο Μαρινάκη, ότι η άμεση αντίδρασή του ήταν να επικοινωνήσει προσωπικά και να βοηθήσει στην υποστήριξη των προσπαθειών τους για ανοικοδόμηση. Στη Νότιγχαμ είμαστε απίστευτα περήφανοι που έχουμε έναν ιδιοκτήτη που νοιάζεται για την κοινότητά μας και είναι παθιασμένος για τη βοήθεια ανθρώπων σε στιγμές ανάγκης».