Γιώργος Βαγιαννίδης: Ο διεθνής μπακ που αναμένεται να προκαλέσει ταραχή στο Big 4

Γιώργος Βαγιαννίδης: Ο διεθνής μπακ που αναμένεται να προκαλέσει ταραχή στο Big 4

Γιώργος Σακελλαρίου 17:39 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 19.09.2024

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν θα μείνει ελεύθερος. Ο Παναθηναϊκός ασφαλώς θα τον ήθελε στις τάξεις τους, αλλά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα κάνουν τη δική τους μεγάλη προσπάθεια για να τον αποκτήσουν.

Στα social media το όνομα του Γιώργου Βαγιαννίδη έπαιξε πολύ τις τελευταίες μέρες.

Ο διεθνής μπακ, ο οποίος στις 12 του Σεπτέμβρη έκλεισε τα 23 του χρόνια, συνδέθηκε με τον ΠΑΟΚ. Φυσικά τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα για τον Βαγιαννίδη. Ούτε με τον ΠΑΟΚ ούτε με καμία άλλη ομάδα. Από τον Γενάρη κι εφόσον δεν ανανεώσει με το τριφύλλι τα πράγματα αλλάζουν, διότι το συμβόλαιό του τελειώνει τον Ιούνιο του 2025.

Ο Παναθηναϊκός ασφαλώς και θα ήθελε να διατηρήσει τον Βαγιαννίδη στο ρόστερ του. Το καλοκαίρι, πάντως, είναι δεδομένο ότι υπήρχε και σκέψη πώλησης. Η πλευρά του παίκτη είχε επαφές με τη Μποταφόγκο, τη Μπράγκα και άλλες ομάδες.

Ο σύλλογος της Βραζιλίας έκανε την προσπάθειά του και κατέθεσε πρόταση, ο παίκτης ήταν θετικός, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν την αποδέχθηκε. Κυρίως γιατί δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Αν ήταν αρκετά περισσότερα τα χρήματα, τώρα ο Βαγιαννίδης μπορεί να μην φορούσε την πράσινη φανέλα.

Το θέμα είναι ότι το καλοκαίρι με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός σκόπευε να ανανεώσει τον Κώτσιρα και είχε τον Βαγιαννίδη με έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, έφερε τον Μπάλντοκ. Τρεις δεξιοί μπακ με πιθανότητα να μειωθεί ο χρόνος του νεαρού μπακ. Ο Βαγιαννίδης, ωστόσο, έχει κερδίσει έδαφος τόσο στις προτιμήσεις του Ντιέγκο Αλόνσο, όσο και του ομοσπονδιακού τεχνικού Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας ταλαντούχος παίκτης σε εξαιρετική ηλικία. Με αδυναμίες φυσικά, αλλά κάθε παίκτης Έλληνας με αυτά τα στοιχεία μόνο αδιάφορη δεν μπορεί ν’ αφήσει μία ομάδα της χώρας μας.

Ο Βαγιαννίδης, από τη στιγμή που ήταν αρνητικός στο να κάνει ένα μεγάλο και δύσκολο βήμα όπως το να μετακομίσει στη Βραζιλία, που δεν είναι κι ό,τι πιο σύνηθες για έναν Ευρωπαίο, δείχνει ότι δεν θα διστάσει να πάρει δύσκολη απόφαση. Ακόμα κι αν είναι να πάει σε άλλον ελληνικό σύλλογο…

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα όμως. Ο Βαγιαννίδης έχει προτεραιότητα τον Παναθηναϊκό, αρκεί να ικανοποιηθεί και οικονομικά. Βλέπει ότι δίνονται μεγάλα συμβόλαια από τη διοίκηση και ο ίδιος στα 23 του χρόνια και με το πλεονέκτημα ότι είναι Έλληνας, κάτι που μετράει ακόμα και στις ευρωπαϊκές λίστες, έτσι όπως έχουν στερέψει τα ελληνόπουλα, είναι λογικά να θέλει να επωφεληθεί. Το αν τα χρήματα που θα προσφέρει η ΠΑΕ, θα τον ικανοποιήσουν είναι δικό του θέμα.

Δεύτερον, ο Βαγιαννίδης θα ήθελε να δοκιμάσει ξανά στο εξωτερικό. Πήγε μικρός στην Ίντερ, αλλά δεν ήταν εύκολο να σταθεί και ο δανεισμός στην Σιντ Τρούιντεν ήταν «καταστροφή». Γύρισε, λοιπόν, όμως, προτεραιότητα είναι το εξωτερικό αν δεν μείνει στον Παναθηναϊκό. Αρκεί να βρεθεί η ομάδα που θα τον πιστέψει πραγματικά και θα τον ανταμείψει και οικονομικά.

Αυτό βέβαια δεν είναι και το πιο απλό πράγμα κι εδώ… μπαίνουν οι ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ έχει Όττο και Σάστρε και με δεδομένο το πρόβλημα και στην ευρωπαϊκή λίστα, σίγουρα θα ήθελε μία λύση σαν τον Βαγιαννίδη. Αρκεί και οικονομικά να μην ξεφύγει η κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι ο παίκτη ανήκει στο γραφείο, όπου είναι και ο Ζήσης Βρύζας… Αλλά στις μπίζνες αυτό μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Ο Ολυμπιακός έχει τον Ροντινέι και ο Κοστίνια μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει. Ένας Έλληνας παίκτης και ειδικά από τον Παναθηναϊκό, πάντα «ιντριγκάρει» τους Πειραιώτες. Όσον αφορά την ΑΕΚ, υπάρχουν Ρότα και Οντουμπάτζο. Μία πώληση του Ρότα θα άνοιγε τον δρόμο και στην Ένωση.

Γίνεται αντιληπτό, ότι όσο ο Βαγιαννίδης δεν ανανεώνει με τον Παναθηναϊκό, το όνομά του θα παίζει όλο και περισσότερο για τους εγχώριους ανταγωνιστές. Στην πορεία ασφαλώς μπορεί να παίξουν πολλά ρόλο. Οι συνθήκες σε μία ομάδα, η πορεία της… Για παράδειγμα, αν ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στο πρωτάθλημα μπορεί να μοιάζει περίεργο να φύγει ο Βαγιαννίδης για έναν αντίπαλο που δεν θα είναι στα προκριματικά του Champions League. Το σίγουρο είναι ότι τώρα ξεκινάει ένα σίριαλ με πρωταγωνιστεί τον διεθνή μπακ και θα έχει αρκετά επεισόδια.