Βαγιαννίδης: «Υπερηφάνεια και ευθύνη ότι προέρχομαι από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού» (vid)

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Βαγιαννίδης: «Υπερηφάνεια και ευθύνη ότι προέρχομαι από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού» (vid)

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:55 - 31.12.2024 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 31.12.2024

Είναι 23 ετών και ήδη συμπλήρωσε 14 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Το 2024, με δικό του γκολ, το Τριφύλλι κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Ο ίδιος επέκτεινε τη συνεργασία του, μέσα από μία διαδικασία με πολλά επάνω και κάτω, έως το 2028. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης μίλησε για την, εξ απαλών ονύχων, παρουσία του στους Πράσινους, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο PAO TV.

Ο βασικός δεξιός μπακ των Πράσινων άρχισε την πορεία του στον Παναθηναϊκό από εννέα ετών, όταν εντάχθηκε στην Ακαδημία της ομάδας στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Ο ίδιος λέει πως αφορμή υπήρξε ο πατέρας του, ο οποίος υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, σε μία συμπόρευση με το Τριφύλλι που συνεχίζεται ακόμα.

Έτσι έμεινε ο Γιώργος Βαγιαννίδης στον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:16 - 11.12.2024

Έτσι έμεινε ο Γιώργος Βαγιαννίδης στον Παναθηναϊκό

Με την επέκταση συμβολαίου του 23χρονου δεξιού μπακ, το Τριφύλλι έκλεισε με «τρία στα τρία» τις σημαντικές παραμονές των Τσέριν, Ιωαννίδη, Βαγιαννίδη με πολυετή συμβόλαια. Ο δρόμος, όμως, δεν ήταν εύκολος για την επίτευξη συμφωνίας. Από τη λίστα Τερίμ, στην επίσημη πρόταση της Μποταφόγκο. Από το αγωνιστικό «ψυγείο» του παίκτη έως τη συμφωνία. Το Sportal.gr ξετυλίγει το κουβάρι της εξέλιξης των πραγμάτων, έως αυτό που ήθελαν και οι δύο πλευρές.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης επέκτεινε, τον Δεκέμβριο του 2024, τη συνεργασία του με την ομάδα που τον ανέδειξε έως το 2028. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο PAO TV και στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτη Γαρρή, ο Έλληνας διεθνής αμυντικός, αρχικά, μίλησε για τις πρώτες του στιγμές στο Τριφύλλι.

«Το ζούσα έντονα. Από την ομάδα της γειτονιάς μου, να μπαίνω εδώ και να βλέπω το μουσείο με τα τρόπαια. Οι αναμνήσεις δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Θυμάμαι όλους τους προπονητές, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι», τα πρώτα του λόγια. Επίσης, στη μεγάλη συνέντευξη στο επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού στο Youtube μίλησε για:

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Παναθηναϊκού, Σταμάτης Γαρρής, και ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Τις δύσκολες στιγμές στα πρώτα χρόνια: «Όσο πιο πολύ ήμουν στο γήπεδο, τόσο πιο χαρούμενος ήμουν. Με βοήθησε πολύ ο πατέρας μου σε αυτό. Τι αν έβρεχε, τι αν είχε ζέστη, η μόνη μου χαρά ήταν να είμαι στο γήπεδο. Ποτέ δεν έχω αφήσει κάτι να με κρατήσει πίσω και αυτό το έχω διατηρήσει μέχρι σήμερα. Υπάρχει μεγάλη πίεση, πλέον, στον επαγγελματία αθλητή και αυτό πρέπει να το διαχειριζόμαστε κάθε ημέρα».

Το πως έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής: «Είναι το πρώτο μεγάλο σοκ που περνάει ο κάθε παίκτης. Θυμάμαι την πρώτη μου προπόνηση, που είχα κάνει με τον Ουζουνίδη. Είμαστε τέσσερα – πέντε παιδιά, που είχαμε ανέβει. Ήταν πολύ διαφορετική η πίεση και ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι το παιχνίδι. Αλλά και επιβράβευση. Νιώθω υπερηφάνεια και ευθύνη ότι είμαι ένας παίκτης που έχει έρθει από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού και αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι στην πρώτη ομάδα. Εύχομαι και σε άλλα παιδιά να το πετύχουν. Είναι και τιμή για έναν σύλλογο να βγάζει παίκτες από την Ακαδημία του».

Το πότε ένιωσε πρώτη φορά παίκτης της πρώτης ομάδας: «Μετά το ντεμπούτο μου στο Κύπελλο με την Παναχαίκή, είπα ότι ήρθε η ώρα να αρχίσω να βλέπω τον εαυτό μου ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή σε κανονικά επίπεδα. Να προσαρμόσω όλη μου τη ζωή επάνω σε αυτό. Ένιωσα ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σε αυτό το επίπεδο και να κάνω περισσότερες θυσίες για να σταθώ. Είναι μία πρόκληση ότι σε εμπιστεύτηκαν τόσα άτομα, να περνάς όλα τα επίπεδα και να φτάνεις στην πρώτη ομάδα. Έπρεπε να τους δείξω ότι έκαναν καλά. Τώρα είμαι σε ένα σημείο στην καριέρα μου, που το κάνω πιο πολύ για εμένα, για την οικογένειά μου. Να αποδείξω στον εαυτό μου ότι όλη η δουλειά που κάνω πρέπει να βγει στο γήπεδο».

Τη λειτουργία της Ακαδημίας: «Την έζησα στα καλύτερά της χρόνια. Με τον Σαμαρά Διευθυντή Ακαδημιών υπήρχε μεθοδικότητα και μεγάλη οργάνωση. Από 12 χρονών υπήρχε ψυχολόγος και διατροφολόγος. Από 10 χρονών μέχρι 20 παίζαμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ήταν κάτι που αφομοιώσαμε στο παιχνίδι μας και με έχει βοηθήσει μέχρι τώρα. Αυτό που πρέπει να αλλάξει τώρα είναι οι ευκαιρίες που παίρνουν τα παιδιά των Ακαδημιών και η προσπάθεια που κάνουν και τα ίδια. Θεωρώ τον εαυτό μου ένα παράδειγμα σε αυτό. Αν το ακολουθήσουν, μπορεί να πάρουν κάποια ευκαιρία στο μέλλον».

Τις ευκαιρίες που παίρνουν οι παίκτες των Ακαδημιών στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια δεν έχει δώσει πολλές ευκαιρίες στα παιδιά των Ακαδημιών. Ίσως γιατί υπάρχει αυτή η πίεση του Πρωταθλήματος, που έχουμε πολλά χρόνια να το κατακτήσουμε. Ίσως γιατί έχει ανέβει πολύ το επίπεδο. Οι παίκτες που έρχονται είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θεωρώ, όμως, ότι ένας υγιής σύλλογος απαιτείται να χρησιμοποιεί κάποια παιδιά από την Ακαδημία. Είναι η ταυτότητα του συλλόγου. Οι Έλληνες, που έρχονται από μικροί, ξέρουν τι πάει να πει Παναθηναϊκός και τι σημαίνει το όνομα και η φανέλα της ομάδας. Θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα να επενδύσει στην Ακαδημία».

Τον στόχο του με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν ένα όνειρο να φτάσω πολλές συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό. Αλλά και να αγωνιστώ σε ένα επίπεδο ακόμα πιο υψηλό από την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα έρθει ποτέ αυτό. Αν δεν έρθει, καλύτερη επιλογή για εμένα θα είναι να μείνω στην ομάδα που μεγάλωσα. Κάθε χρόνο θέλω να εξελίσσομαι και να βάζω προκλήσεις στον εαυτό μου. Τα χρόνια που περνάω εδώ είναι πραγματοποίηση ονείρων. Αν υπάρξει στο μέλλον κάποια πώληση, θα είναι καλό για τον σύλλογο. Όχι για τα λεφτά. Αλλά γιατί ένας παίκτης των Ακαδημιών έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό».

Τη μεταγραφή του στην Ίντερ: «Ήμουν μικρός, δεν ξέρω αν έκανα λάθος ή έκανα σωστό. Ήταν δύσκολα. Αν δεν είχα κάνει αυτό το βήμα και δεν είχα δεχτεί αυτή τη σφαλιάρα, δεν θα ήμουν εδώ. Είμαι σίγουρος για αυτό. Η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι ότι από την Ίντερ, πήγα στον Παναθηναϊκό Β, έπαιξα στα γήπεδα της Β’ Εθνικής και από εκεί κατάφερα να αναδειχθώ πάλι. Ψυχολογικά δέχτηκα την πτώση και μπόρεσα να σηκωθώ πάλι. Είχα μεγάλη δίψα να παίξω ποδόσφαιρο τότε, θα έπαιζα και Α’ τοπικό. Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε την ευκαιρία και για αυτό είμαι ευγνώμων. Είναι και ένας λόγος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου. Με στήριξε στον δύσκολο χρόνο που πέρασα. Τελικά βγήκε σε καλό όλο αυτό. Στην Ίντερ είδα πράγματα διαφορετικά πάντως, έκανα προπόνηση με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό: «Είχα νιώσει ότι έχω καθιερωθεί. Το δύσκολο ήταν η περίοδος των δύο χρόνων, που ένιωθα ότι δεν έχω επιβραβευτεί για αυτά που έχω προσφέρει ως Γιώργος. Το ζητούμενο, για εμένα, δεν ήταν τα λεφτά. Θεωρούσα ότι με όλα όσα έχω προσφέρει θα έπρεπε να ανανεώσω, για να έχω την ασφάλεια και την άνεση να μπορώ να αγωνιζόμαι όσο καλύτερα μπορώ. Και δωρεάν να μου έλεγε η ομάδα να παίξω έως το τέλος της χρονιάς, θα έπαιζα. Όταν υπογράφεις, όμως, ένα καλό συμβόλαιο για την οικογένειά σου, παίζεις με άλλο τρόπο στο γήπεδο. Υπάρχει η επιβράβευση και η αυτοπεποίθηση. Αυτό έψαχνα τόσο καιρό. Και στο τέλος ήρθε. Αναζητούσα το βάρος και τις ευθύνες. Για να μπορώ να εξελίσσομαι».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ίσως είναι ο μόνος άνθρωπος που έδειξε, από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή, ότι ήθελε να είμαι στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Από την πρώτη φορά που έφυγα, μου έλεγε να μην φύγω. Να μείνω, ότι εδώ είναι η ομάδα μου, εδώ θα εξελιχθώ. Και τώρα που γύρισα, μου έδωσε την ευκαιρία να γυρίσω και αυτός είναι ο κύριος λόγος που έμεινα, ο κ. Γιάννης δηλαδή. Αυτός πήρε την πρωτοβουλία, μου είπε εδώ είναι η ομάδα σου, το πήρε επάνω του. Μου είπε εδώ είναι το σπίτι σου και με κράτησε».

Τους προπονητές που είχε στην καριέρα του: «Από όλους έχω πάρει κάτι. Από τον Δώνη, που έκανα το ντεμπούτο μου, έως τον Τερίμ και τον Κόντη. Προσπάθησα να πάρω από όλους, ό,τι περισσότερο μπορώ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Βαγιαννίδη στον Σταμάτη Γαρρή, στο video από το επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού στο Youtube...