Με ανατροπή και άγχος, αλλά και με το... δεξί η Μπαρτσελόνα!

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Με ανατροπή και άγχος, αλλά και με το... δεξί η Μπαρτσελόνα!

Sportal newsroom 00:34 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:42 - 18.08.2024

Παρότι βρέθηκε να χάνει, η Μπαρτσελόνα έφερε τούμπα το ματς και πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Βαλένθια μέσα στο «Μεστάγια» για την πρεμιέρα της La Liga.

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο σοφός λαός. Και για την Μπαρτσελόνα πράγματι, η πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος έκρυβε αρκετές δυσκολίες. Αφενός η ίδια είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο με καινούριο προπονητή στον πάγκο και αρκετούς παίκτες νοκ-άουτ, αφετέρου η αποστολή της ήταν σε μία δύσκολη έδρα με μία ομάδα σαφώς πιο έτοιμη από εκείνη.

Και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» με φανέλα και ψυχή έφτασαν στην ανατροπή κόντρα στη Βαλένθια και απέδρασαν με το διπλό (2-1) από το «Μεστάγια». Έτσι, μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν της La Liga και στην εποχή του Χάνσι Φλικ.

Κι όμως, αυτό το ρόστερ προκαλεί... τρόμο ακόμα και στον Αντσελότι!
LA LIGA

18:07 - 17.08.2024

Κι όμως, αυτό το ρόστερ προκαλεί... τρόμο ακόμα και στον Αντσελότι!

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει κερδίσει τον τίτλο «ειδικός στη διαχείριση μεγάλων σταρ». Αλλά ακόμα και ο... specialist πρώτη φορά αντιμετωπίζει τέτοια πρόκληση με την dream team που έχει φτιάξει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Και για τις δύο ομάδες ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι στη φετινή σεζόν, κάτι το οποίο φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν αμφότερες στην αναμέτρηση. Δηλαδή μουδιασμένες και χωρίς ρυθμό. Οι Καταλανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον πρώτο λόγο, αλλά αναλώθηκαν σε μία φλύαρη κατοχή, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο περισσότερο και έψαχναν την ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα.

Όσα δεν είδαμε όμως στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου τα είδαμε στο φινάλε, με τις «νυχτερίδες» να παίρνουν αρχικά το προβάδισμα και την ομάδα του Χάνσι Φλικ να ισοφαρίζει άμεσα. Συγκεκριμένα, στο 44ο λεπτό ο Ούγκο Ντούρο με μία κεφαλιά έκανε το 1-0, αλλά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεβαντόβσκι με ένα πλασέ έπειτα από ασίστ του Γιαμάλ, ισοφάρισε σε 1-1, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το γκολ που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους τους έδωσε σημαντικό boost, με αποτέλεσμα να μπουν πολύ δυνατά στην επανάληψη. Μόλις στο 46' έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει εντυπωσιακά ένα σουτ του Γιαμάλ, αλλά έπειτα από τρία λεπτά κέρδισαν πέναλτι μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Μοσκέρα στον Ραφίνια μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Λεβαντόβσκι ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-2.

Από 'κει και πέρα, η Μπαρτσελόνα είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τις «νυχτερίδες» να μοιάζουν ανήμπορες να επιστρέψουν στο ματς μετά την ανατροπή που είχαν δεχθεί. Ωστόσο, αντί να το εκμεταλλευτούν αυτό οι Καταλανοί, πετυχαίνοντας και ένα δεύτερο γκολ για να «σφραγίσουν» τη νίκη, σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες και κράτησαν τη Βαλένθια ζωντανή. Με αποτέλεσμα όσο κυλά ο χρόνος, το άγχος για το αποτέλεσμα να μεγαλώνει. Το 1-2 όμως παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να «αποδράει» με το διπλό από το «Μεστάγια» στην πρεμιέρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ LA LIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ LA LIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA