Η FIFA σκέφτεται τη χρήση του VAR κατόπιν αιτήματος των ομάδων

VAR

i

© Intime

Η FIFA σκέφτεται τη χρήση του VAR κατόπιν αιτήματος των ομάδων

Δημήτρης Χούπης 10:41 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 29.05.2024

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε συνέλευση της Συνομοσπονδίας έκανε ειδική αναφορά σε μία πιθανή αλλαγή στο VAR, το οποίο θα χρησιμοποιείται κατόπιν αιτήματος των ομάδων.

Τον τελευταίο καιρό το VAR έχει μπει για τα καλά στο προσκήνιο μετά τις πολλές λανθασμένες αποφάσεις που έχουν παρθεί κατά καιρούς. Πρόσφατα η Γουλβς έριξε... βόμβα, ζητώντας την κατάργησή του, με την Premier League να κάνει ψηφοφορία στις 6 Ιουνίου για να βγει η τελική απόφαση.

Για να καταργηθεί όμως το VAR από τη νέα σεζόν, θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ αυτής της ιδέας το 2/3 των ομάδων του αγγλικού πρωταθλήματος, δηλαδή οι 14 από τις 20.

Τι χρειάζεται να «περάσει» από την Premier League και να καταργηθεί το VAR
PREMIER LEAGUE

12:14 - 16.05.2024

Τι χρειάζεται να «περάσει» από την Premier League και να καταργηθεί το VAR

Ταράζει τα νερά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου η πρόταση της Γουλβς για κατάργηση του VAR στην Premier League. Τι χρειάζεται για να «περάσει» από την Premier League και να μην χρησιμοποιείται πλέον τη νέα σεζόν.

Τώρα ο Τζιάνι Ινφαντίνο πέταξε ακόμα μία «βόμβα» για το VAR. Ο πρόεδρος της FIFA σε συνέλευση της Συνομοσπονδίας επιβεβαίωσε πως μπορεί να υπάρξει ακόμα μια αλλαγή στο ποδόσφαιρο, η οποία θα σχετίζεται με το Video Assistant Referee.

Συγκεκριμένα, στη συνέλευση που έγινε στην Μπανγκόκ, ο Ινφαντίνο τόνισε πως έχει μπει σε σκέψεις να χρησιμοποιείται το VAR μόνο μετά από αίτημα των ομάδων, ταράζοντας έτσι τα... νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε το VAR. 65 ομοσπονδίες έχουν ήδη εφαρμόσει την τεχνολογία. Έχει δημιουργηθεί μια πιο βασική τεχνολογία, με λιγότερες κάμερες και δεν απαιτούνται αξιωματούχοι αγώνων, ώστε να είναι πιο προσιτό για όλους. Το σύστημα βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία. Οι προπονητές μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από το VAR σε δύο περιπτώσεις. Οι παίκτες μπορούν να το ζητήσουν από τον προπονητή. Αν αλλάξει η αρχική απόφαση, δεν χάνουν το αίτημα και θα συνεχίσουν να έχουν δύο», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα.