Το συγκινητικό «αντίο» του Βαράν: «Δεν μετανιώνω και δεν θα άλλαζα τίποτα»

Ο Ραφαέλ Βαράν με τη φανέλα της Ρεάλ - Φωτ. IMAGO

Το συγκινητικό «αντίο» του Βαράν: «Δεν μετανιώνω και δεν θα άλλαζα τίποτα»

Κώστας Τόπας 11:27 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 25.09.2024

Ο Ραφαέλ Βαράν με μια συγκινητική επιστολή ανακοίνωσε κι επίσημα πως αποσύρεται από την ενεργό δράση σε ηλικία 31 ετών.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραφαέλ Βαράν αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο.

Ο Γάλλος είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να λύσει τη συνεργασία του την Κόμο και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός εντάχθηκε στην ομάδα της Serie A, Κόμο αυτό το καλοκαίρι, αφού άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ελεύθερος, αλλά έπαιξε μόλις 20 λεπτά για τον σύλλογο σε έναν αγώνα του Coppa Italia προτού αντικατασταθεί, λόγω τραυματισμού.

Ο πρώην Γάλλος διεθνής — ο οποίος ήταν βασικός στην ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 — έφυγε από τη Γιουνάιτεντ στο τέλος του συμβολαίου του αυτό το καλοκαίρι, αφού έκανε 95 εμφανίσεις σε τρεις σεζόν για τον σύλλογο.

Ο Βαράν, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για το πέρασμά του στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έκανε 360 εμφανίσεις σε 10 σεζόν, είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Κόμο. Ο βραβευμένος κεντρικός αμυντικός εντάχθηκε στη Γιουνάιτεντ από τη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2021 και βοήθησε τον σύλλογο να κερδίσει το Κύπελλο Carabao τη σεζόν 2022-23 και το Κύπελλο Αγγλίας την επόμενη χρονιά.

Σε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βαράν είπε ότι «όλα τα καλά πράγματα πρέπει να τελειώσουν» και επέμεινε ότι «δεν έχει μετανιώσει» για την καριέρα του.

Η επίσημη δήλωση του Βαράν:

«Στην καριέρα μου έχω αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, έχω ανέβει ξανά και ξανά. Σχεδόν όλα υποτίθεται ότι ήταν αδύνατα. Απίστευτα συναισθήματα, ξεχωριστές στιγμές και αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή. Αναλογιζόμενος αυτές τις στιγμές, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε τόσο πολύ με απέραντη περηφάνια και μια αίσθηση ολοκλήρωσης.

Παραμένω στο υψηλότερο επίπεδο, θέλω να πάω δυνατά, όχι απλώς να κρατήσω το παιχνίδι. Χρειάζεται πολύ θάρρος για να ακούσεις την καρδιά και το ένστικτό σου. Η επιθυμία και οι ανάγκες είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Έχω πέσει και σηκωθεί χίλιες φορές, και αυτή τη φορά, είναι καιρός να σταματήσω και να κρεμάσω τα παπούτσια μου με το τελευταίο μου παιχνίδι να κερδίσω ένα τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ.Μου άρεσε να παλεύω για τον εαυτό μου, τους συλλόγους μου, τη χώρα μου, τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς κάθε ομάδας που έχω παίξει.

Από τη Λανς στο Μάντσεστερ περνώντας από τη Ρεάλ, και παίζοντας για την εθνική μας ομάδα. Έχω υπερασπιστεί κάθε σήμα με ό,τι έχω, και έχω αγαπήσει κάθε λεπτό του ταξιδιού. Το να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Δοκιμάστε κάθε επίπεδο του σώματος και του μυαλού σας. Τα συναισθήματα που βιώνουμε δεν μπορούμε να τα βρούμε πουθενά αλλού. Ως αθλητές, ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν αποδεχόμαστε ποτέ την επιτυχία. Είναι η φύση μας και αυτό που μας τρέφει.

Δεν το μετανιώνω, δεν θα άλλαζα τίποτα. Έχω κερδίσει περισσότερα από όσα θα μπορούσα να ονειρευτώ, αλλά πέρα ​​από τις διακρίσεις και τα τρόπαια, είμαι περήφανος που ό,τι και να γίνει, έχω κολλήσει στις αρχές μου να είμαι ειλικρινής και προσπάθησα να φύγω παντού καλύτερα από ό,τι το βρήκα. Ελπίζω να σε έκανα περήφανο.

Και έτσι, μια νέα ζωή ξεκινά έξω από το γήπεδο. Θα μείνω στο Κόμο. Κάτι για το οποίο ανυπομονώ να μοιραστώ σύντομα.Προς το παρόν, στους οπαδούς κάθε συλλόγου για τον οποίο έπαιξα, στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και στο επιτελείο μου... από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ που κάνατε αυτό το ταξίδι πιο ξεχωριστό από ό,τι τα πιο τρελά μου όνειρα θα μπορούσαν ποτέ να προβλέψουν.

Ευχαριστώ, ποδόσφαιρο.

Αγάπη, Ραφ».