Βαράν: «Το σύστημα είναι χτισμένο έτσι ώστε ο παίκτης να μην βλέπει ότι τον κοροϊδεύουν»

Ο Ραφαέλ Βαράν με τη φανέλα της Ρεάλ - Φωτ. IMAGO

Βαράν: «Το σύστημα είναι χτισμένο έτσι ώστε ο παίκτης να μην βλέπει ότι τον κοροϊδεύουν»

Κώστας Τόπας 09:49 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 16.10.2024

Σε συνέντευξή του στη «L'Équipe», ο Ραφαέλ Βαράν μίλησε για τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του ως παίκτης, σε ηλικία 31 ετών, ο Ραφαέλ Βαράν μίλησε εκτενώς σε μια συνέντευξη στην «L'Équipe». Η ευκαιρία για τον πρώην αρχηγό της Γαλλίας (93 συμμετοχές, 5 γκολ) να ανατρέξει στις δυσκολίες που συνάντησε στην καριέρα του. Ειδικά εκτός γηπέδου.

Ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Κόμο στην Ιταλία, εξηγεί ότι «κατάπιε φίδια» σε όλη την πορεία του. «Ήταν πολύ, πολύ δύσκολο», διαβεβαιώνει, εκμυστηρεύοντας ότι τώρα θέλει να επενδύσει στην καθοδήγηση για να «βοηθήσει τους παίκτες να βρουν μια ισορροπία γύρω από το ποδόσφαιρο».

Γιατρός κρούει το καμπανάκι για τους τραυματισμούς παικτών: «Θα υπάρξουν περισσότερες περιπτώσεις σαν του Βαράν»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18:17 - 10.10.2024

Γιατρός κρούει το καμπανάκι για τους τραυματισμούς παικτών: «Θα υπάρξουν περισσότερες περιπτώσεις σαν του Βαράν»

Ο γιατρός Πέδρο Λουίς Ριπόλ προειδοποιεί για την αύξηση των τραυματισμών, ανάλογους με αυτούς που ταλαιπώρησαν τον διεθνή Γάλλο και πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ραφαέλ Βαράν.

Ένας δύσκολος στόχος, σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018, ο οποίος προειδοποιεί για τις υπερβολές στον ποδοσφαιρικό κόσμο. «Άλλαξα πολλά πράγματα αρκετές φορές, έπρεπε να βάλω ορισμένα εμπόδια με συγγενείς ή εξωτερικούς ανθρώπους», λέει ο Βαράν, ο οποίος επέστρεψε στην Ισπανία για να εγκατασταθεί με την οικογένειά του στη Μαδρίτη.

«Στα προπονητικά κέντρα, δεν διδάσκουν σε κάποιον πώς να αλλάζει κοινωνική κατηγορία, πώς να διαχειριστεί την αλλαγή στη ζωή σας με τους γύρω. Έχω δει πολλές καριέρες να αποτυγχάνουν και οικογένειες να εκρήγνυνται. Το πρόβλημα επίσης, είναι οι συγκρούσεις συμφερόντων και οι παίκτες που βρίσκονται στη μέση όλων αυτών».

«Απλώς ολόκληρο το σύστημα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε ο παίκτης να μην σκέφτεται και να μην βλέπει ότι τον έχουν», συνεχίζει ο Βαράν. «Όταν έχεις λίγη εμπειρία, βλέπεις το παιχνίδι, τα κόλπα. Μετά, έχεις την επιλογή να δεχτείς να σε κοροϊδέψουν και υπογράφεις για την ησυχία σου: κάνε τις φασαρίες σου, επικεντρώνομαι στην οικογένειά μου και στο παιχνίδι. Ή δεν συμφωνείτε, και χρειάζεται πολλή ενέργεια από εσάς, δεν θέλω να πω πολλά, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι μια ιδιαίτερη βιομηχανία».