Επέστρεψε στην πατρίδα του ο Βάργκα

Ο Μπαρνάμπας Βάργκα

i

© Ferencvaros

Επέστρεψε στην πατρίδα του ο Βάργκα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:40 - 26.06.2024

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Μπαρνάμπας Βάργκα, ο οποίος και επέστρεψε στην Ουγγαρία για να αναρρώσει.

Λίγα 24ωρα μετά τον σοβαρό του τραυματισμό, ο Μπαρνάμπας Βάργκα επέστρεψε στους ρυθμούς της κανονικής του ζωής. Μάλλον στο περίπου, αφού από αυτή θα απουσιάζει το ποδόσφαιρο, το οποίο θα αποχωριστεί για κάμποσο διάστημα (άγνωστο ακόμα το πόσο).

Η Ουγγαρία μπορεί να προκρίθηκε στους «16» του Euro, ωστόσο ο επιθετικός της Φερεντσβάρος δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική του ομάδα. Αυτό διότι ο ίδιος ναι μεν είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ακόμα δεν είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί ξανά. Άλλωστε, ο ίδιος υπέστη σοβαρές ζημιές, αφού ο άτυχος άσος έπαθε διάσειση και έχει κατάγματα στο πρόσωπο του.

Την Τετάρτη (26/6) ο Βάργκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Στουτγκάρδης, εκεί όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο ίδιος δεν παρέμεινε στη Γερμανία, αλλά παρέα με τη σύντροφό του γύρισε στην πατρίδα του, Ουγγαρία. Την είδηση έκανε γνωστή η ομάδα του ποδοσφαιριστή, με το ποστ να αναδημοσιεύεται από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας. Η τελευταία το συνόδεψε με μία φράση, στην οποία αναφερόταν ότι: «Ο Μπαρνάμπας Βάργκα συνεχίζει να αναρρώνει στην Ουγγαρία!».

Θυμίζουμε πως ο «Γολγοθάς» του επιθετικού ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής (23/6), κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Σκωτία - Ουγγαρία. Στο 69ο λεπτό του αγώνα, συγκεκριμένα, ο Μπαρνάμπας Βάργκα συγκρούστηκε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Γκαν, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Έπειτα από παρέμβαση του ιατρικού τιμ και σχεδόν ένα πεντάλεπτο αναμονής, ο επιθετικός της Φερεντσβάρος αποχώρησε με φορείο και τελικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Στουτγκάρδη, εκεί όπου έκανε και χειρουργική επέμβαση.

Λίγες ώρες μετά από αυτή, ο ίδιος δέχθηκε επισκέψεις στο δωμάτιο του, με τα μέλη της Εθνικής Ουγγαρίας να του κάνουν παρέα για λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, τον άτυχο διεθνή επισκέφτηκε ο προπονητής της ομάδας, Μάρκο Ρόσι, κάποια από τα μέλη του τεχνικού του επιτελείου, αλλά και ο Έντρε Μπότκα, ο οποίος εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στο ρόστερ.