Σάλος με το BBC που έδειξε βίντεο από τον τραυματία Βάργκα - Απολογήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός με «αιχμές» για τη UEFA
i

© Sportsbible

Σάλος με το BBC που έδειξε βίντεο από τον τραυματία Βάργκα - Απολογήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός με «αιχμές» για τη UEFA

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:34 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 24.06.2024

Έντονη κριτική δέχθηκε το δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο «BBC» για το γεγονός πως αναπαρήγαγε βίντεο με τον τραυματισμό του Μπαρνάμπας Βάργκα. Μετά τον σάλο, ο πάροχος απολογήθηκε στο κοινό, ρίχνοντας ωστόσο το μπαλάκι στη UEFA.

Ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα σοκαρίστηκε το βράδυ της Κυριακής, με τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο Μπαρνάμπας Βάργκα. Συγκεκριμένα, μετά από σύγκρουση με τον Γκαν, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα σε Σκωτία και Ουγγαρία, ο επιθετικός της Φερεντσβάρος σωριάστηκε στο έδαφος.

Άμεσα έχασε τις αισθήσεις του και το ιατρικό τιμ έσπευσε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, με τους συμπαίκτες του να τον καλύπτουν με σεντόνι για να μην τον δείχνουν οι κάμερες. Όμως μία από αυτές «έπιασε» τον ποδοσφαιριστή που βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση, με το BBC να το αναπαράγει.

Ακολούθησε ο σάλος στα social media, με τους χρήστες στο Twitter αλλά και σε άλλες πλατφόρμες να κατακρίνουν το δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο. Μετά από αυτή την κατακραυγή, το BBC απολογήθηκε στους τηλεθεατές του για το γεγονός πως έπαιξε στον αέρα το συγκεκριμένο πλάνο. Ειδικότερα, μετά την αναμέτρηση και το επίμαχο ριπλέι, η παρουσιάστρια, Γκάμπι Λόγκαν, μετέφερε την απολογία του καναλιού στην εκπομπή της.

Ωστόσο, μέσα σε αυτή θέλησε να δικαιολογήσει την απόφαση του σκηνοθέτη που ήταν υπεύθυνος για την μετάδοση του αγώνα, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στη UEFA. Η ίδια τόνισε πως υπεύθυνη για όλα τα πλάνα ήταν η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η οποία και παρείχε το υλικό σε όλα τα κανάλια. Το γεγονός, λοιπόν, πως ο υπεύθυνος της UEFA έδωσε το εν λόγω πλάνο σε διαθεσιμότητα, αιφνιδίασε το BBC, όπως είπε η Λόγκαν, το οποίο προσπάθησε να κόψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την εικόνα.

«Ήμασταν το ίδιο σοκαρισμένοι όσο εσείς όταν η UEFA έδωσε ριπλέι από το περιστατικό. Υπάρχουν πρωτόκολλα γύρω από τέτοια πράγματα μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν πριν από τρία χρόνια. Ήμασταν πολύ έκπληκτοι όταν η UEFA επέλεξε να δείξει αυτή την επανάληψη, γι' αυτό και κόψαμε αμέσως το πλάνο όταν μας δόθηκε η δυνατότητα», είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια του BBC, η οποία αργότερα μετέφερε και τα νέα της υγείας του.