Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ και τριπλή ισοβαθμία σε αυτή: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Οι παίκτες της ΑΕΚ

Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ και τριπλή ισοβαθμία σε αυτή: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:06 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:14 - 16.09.2024

Η νίκη με 2-0 κόντρα στον Βόλο έφερε την ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος, εκεί όπου βρίσκονται επίσης οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Επιστροφή με νίκη περιλάμβανε το καλεντάρι της ΑΕΚ, η οποία το βράδυ της Δευτέρας (16/9) επικράτησε με 2-0 του Βόλου. Αυτό την έφερε και στην κορυφή της Stoiximan Super League, με την Ένωση πλέον να έχει 10 βαθμούς αλλά να είναι τυπικά πρώτη.

Λέμε τυπικά γιατί οι «κίτρινοι» έχουν τους ίδιους πόντους που έχουν οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, με τους οποίους και ισοβαθμούν μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων και ως εκ τούτου εμφανίζεται πιο ψηλά από τους δύο συνδιεκδικητές του τίτλου.

Τέταρτος στη βαθμολογία της Stoiximan Super League είναι ο ΟΦΗ, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (15/9) επικράτησε του Άρη στο «Γεντί Κουλέ», με σκορ 3-2. Ακριβώς κάτω από τους Κρητικούς βρίσκονται οι «κίτρινοι», έχοντας πέντε βαθμούς. Τόσους έχουν και Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Λαμία, οι οποίοι βρίσκονται κατά σειρά στην έκτη, την έβδομη και την 8η θέση της κατάταξης.

Tέλος, στον πάτο της Stoiximan Super League βρίσκονται οι Πανσερραϊκός και Λεβαδειακός, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσουν νίκη στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος από τις Σέρρες έχει μόνο έναν βαθμό, ενώ οι Βοιωτοί έχουν δύο.

Αναλυτικά η βαθμολογία της Stoiximan Super League:

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
iii. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.