Ο ΠΑΟΚ έδωσε το «σωσίβιο» αλλά μοιάζει προσωρινό: Η βαθμολογία του UEFA Ranking μετά τα ματς της Τρίτης (6/8)

O Τάισον στο Μάλμε - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το «σωσίβιο» αλλά μοιάζει προσωρινό: Η βαθμολογία του UEFA Ranking μετά τα ματς της Τρίτης (6/8)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:39 - 06.08.2024

Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μάλμε ήταν εκείνη που έσωσε την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA, μετά και την γκέλα της ΑΕΚ κόντρα στη Νόα. Ορατός πλέον ο κίνδυνος για τη χώρα να πέσει σύντομα ακόμα και στην 16η θέση του Ranking.

Ήττα - σοκ υπέστη το βράδυ της Τρίτης (6/8) η ΑΕΚ, αφού η Νόα τη νίκησε με 3-1 στο πρώτο από τα δύο ματς για τα προκριματικά του Conference League. Για καλή τύχη της, όμως, η Ελλάδα είχε τον ΠΑΟΚ, που κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από τη Μάλμε. Ωστόσο, πλέον η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να φτάσει ακόμα και στην 16η θέση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μείνει και με εκπρόσωπο λιγότερο από την επόμενη φάση.

Σοκ στο Μάλμε: Βρέθηκε δολοφονημένη γυναίκα κοντά στο γήπεδο της ομάδας πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ (gallery)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

21:03 - 06.08.2024

Σοκ στο Μάλμε: Βρέθηκε δολοφονημένη γυναίκα κοντά στο γήπεδο της ομάδας πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ (gallery)

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο Μάλμε - ΠΑΟΚ, μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πολυκατοικία κοντά στο γήπεδο της πρώτης. Πιθανή δολοφονία εξετάζει η σουηδική αστυνομία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Ο ΠΑΟΚ έφερε 125 βαθμούς στην Ελλάδα, με αυτούς εκείνη έφτασε τους 28.250 και παρέμεινε στη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Εντούτοις, αυτοί δεν είναι αρκετοί και τα προβλήματα ήρθαν τόσο στο κομμάτι της ανόδου, όσο και στο κομμάτι της καθόδου. Αφενός, όσον αφορά την άνοδο, η Σάλτσμπουργκ επικράτησε της Τβέντε και έτσι αύξησε τη διαφορά για τη 13η Αυστρία, η οποία πλέον έχει 28.800 πόντους.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η κάθοδος με την Ελλάδα - μετά την ήττα της ΑΕΚ και την απώλεια 250 βαθμών - να δέχεται ισχυρή πίεση. Η Μίντιλαντ το βράδυ της Τρίτης πρόσφερε 250 βαθμούς στη 15η Δανία, που έφτασε τους 28.200.

Συν τοις άλλοις, το βράδυ της Τετάρτης (7/8) παίζει η Κοπεγχάγη και εκείνο της Πέμπτης (8/8) οι Μπρόντμπι - Σίλκερμποργκ. Αν όλες πάρουν νίκη, τότε αυτό σημαίνει πως η Δανία θα πάρει 750 βαθμούς και θα αφήσει αρκετά πίσω την Ελλάδα, η οποία για την ώρα θα προσπαθεί να σωθεί από τον Παναθηναϊκό (σ.σ. που παίζει με τον Άγιαξ).

Εκτός από τη Δανία, την Ελλάδα κυνηγάει και η Σκωτία. Μία Σκωτία που το βράδυ της Τρίτης πήρε 100 πόντους από την ισοπαλία της Ρέιντζερς, φτάνοντας τους 28.000. Επιπλέον, την Πέμπτη θα έχει δύο εκπροσώπους που μπορεί να της δώσουν 400 βαθμούς. Αν, λοιπόν, συμβεί αυτό και ο Παναθηναϊκός χάσει, τότε η Ελλάδα υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί ακόμα και στη 16η θέση.