ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έδειξαν τον δρόμο προς τη 12άδα: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς της Πέμπτης

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

i

© Intime

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έδειξαν τον δρόμο προς τη 12άδα: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς της Πέμπτης

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:48 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:51 - 30.08.2024

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός χάρισαν 500 βαθμούς στην Ελλάδα και πλέον οι δύο ομάδες - αλλά και ο Ολυμπιακός - καλούνται να συνδράμουν στον δρόμο προς τη 12η θέση του UEFA Ranking. Πλέον, η χώρα μας βρίσκεται στη 15η θέση και έχει μικρή απόσταση από εκείνες που κυνηγάει.

Με τρεις εκπροσώπους θα συνεχίσει η Ελλάδα στην Ευρώπη, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ εξασφάλισαν πρόκριση σε όμιλο (Conference και Europa League αντίστοιχα). Οι δύο σύλλογοι πανηγύρισαν νίκη κόντρα σε Λανς και Σάμροκ Ρόβερς, προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στη χώρα όσον αφορά τη βαθμολογία της UEFA.

Συγκεκριμένα, αμφότεροι οι σύλλογοι έδωσαν 250 πόντους και πλέον η Ελλάδα από τους 29.000 έφτασε τους 29.500. Αυτό τη βοήθησε να περάσει ξανά στη 15η θέση - προσπερνώντας τη Δανία που έχει 29.325 βαθμούς - και να βάλει στόχο ακόμα και τη 12η, η οποία δεν απέχει και τόσο πολύ. Βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι αυτό το σενάριο, εντούτοις, έχοντας τρεις εκπροσώπους (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) όλα είναι πιθανά.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Σε πρώτο χρόνο, η 11η Νορβηγία έχει μείνει με δύο από τους τέσσερεις συλλόγους της στην Ευρώπη. Η Μπραν ηττήθηκε με 3-0 από την Αστάνα και αποκλείστηκε από το Europa Conference League. Οι μόνες που έμειναν από τη Eliteserien είναι οι Μπόντο Γκλιμτ - που για καλή τύχη δεν πέρασε στο Champions League που θα έδινε έξτρα πόντους - στο Europa League και η Μόλντε που ενδέχεται να βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού.

Ακολουθεί η 12η Αυστρία με 31.000 χιλιάδες βαθμούς, η οποία έχει όμως πιο δύσκολο έργο. Αυτό διότι Σάλτσμπουργκ και Στουρμ Γκράτς βρίσκονται στο UEFA Champions League, εκεί όπου οι αντίπαλοι είναι πολύ πιο δύσκολοι. Την ίδια ώρα, Λιντζ και Ραπίντ Βιέννης έμειναν εκτός Europa League και βρίσκονται στο Conference, εκεί όπου ενδέχεται να βρουν τον Παναθηναϊκό.

Δέκατο τρίτο και πιο εύκολος στόχος αποτελεί το Ισραήλ (30.625), το οποίο έχει μείνει με μία ομάδα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία μπορεί να βρεθεί στον δρόμο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Τέλος, 14η είναι η Ελβετία με 29.975, η οποία έχασε έναν ακόμα σύλλογο μετά τη Ζυρίχη, αφού παρά τη νίκη κόντρα στην Τσέλσι η Σερβέτ έμεινε εκτός διασυλλογικών διοργανώσεων.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA: