Παρέμεινε στη 15η θέση η Ελλάδα παρά την ήττα του ΠΑΟΚ - Η βαθμολογία της UEFA
i

©intime

Παρέμεινε στη 15η θέση η Ελλάδα παρά την ήττα του ΠΑΟΚ - Η βαθμολογία της UEFA

Sportal newsroom 23:51 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 13.08.2024

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να γνώρισε την ήττα από τη Μάλμε και κατ' επέκταση τον αποκλεισμό από το Champions League, αλλά αυτό δεν προκάλεσε την πτώση της Ελλάδας στο UEFA Ranking.

Μια στραβοκλοτσιά του Μαντί Καμαρά στις καθυστερήσεις στέρησε στον ΠΑΟΚ τη νίκη (3-2) πρόκριση στα play offs του Champions League. Το τρίτο γκολ των Σουηδών από... καραμπόλα έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η Μάλμε επικράτησε 4-3 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με συνολικό σκορ 6-5.

Αυτή η ήττα του Δικεφάλου του βορρά θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA, όμως αυτό δεν έγινε, καθώς οι Σκωτσέζοι μας έκαναν τη χάρη. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Πότε είναι το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League με τον νικητή του Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς
EUROPA LEAGUE

23:13 - 13.08.2024

Πότε είναι το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League με τον νικητή του Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την αποκλεισμό και θα συνεχίσει στα playoffs όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς και το πρώτο ματς θα γίνει στις 22 Αυγούστου στην Τούμπα.

Το βράδυ της Τρίτης (13/08) η Σάλτσμπουργκ ήρθε ισόπαλη με την Τβέντε και χάρισε στην Αυστρία 100 βαθμούς, με αποτέλεσμα να φύγει στο +850 από την Ελλάδα. Τη διαφορά της από τη χώρα μας αύξησε και η Δανία με τους 125 βαθμούς που πήρε από την ισοπαλία της Μίντιλαντ με τη Φερεντσβάρος. Έτσι πλέον κι αυτή βρίσκεται στο +450.

Στα θετικά για την Ελλάδα από το σημερινό πρόγραμμα είναι η ήττα της Ρέιντζερς από την Ντιναμό Κιέβου. Οι Σκωτσέζοι είχαν την ευκαιρία να μας ρίξουν από την 15η θέση ακόμα και με ισοπαλία της ομάδας από τη Γλασκώβη, αλλά εκείνοι έχασε κι έτσι η χώρα μας παρέμεινε στο +50.

Βέβαια, αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη! Αυτό διότι η ΑΕΚ καλείται να πετάξει εκτός τη Νόα και να παραμείνει στην Ευρώπη, αφού ένας αποκλεισμός θα είναι αρκετά ζημιογόνος για τη χώρα μας. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει το «μαξιλαράκι» των playoffs του Conference League, ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον παρουσία στον όμιλο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη League Phase του Europa League, επομένως 2/4 έχουν σίγουρη παρουσία τον Σεπτέμβρη.

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA αυτή τη στιγμή:

13η Αυστρία 29.100

14η Δανία 28.700

15η Ελλάδα 28.250

16η Σκωτία 28.200

17η Ελβετία 27.775

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!