Σανίδα σωτηρίας από τον Ολυμπιακό, χαμένες ευκαιρίες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της UEFA

Oι παίκτες των «ερυθρόλευκων» στο Ολυμπιακός - Μπράγκα

i

© Intime

Σανίδα σωτηρίας από τον Ολυμπιακό, χαμένες ευκαιρίες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της UEFA

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:04 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 01:00 - 04.10.2024

Παρά το γεγονός πως είχε τις λιγότερες πιθανότητες από τους τρεις, ο Ολυμπιακός πρόσφερε 500 πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα. Αντίθετα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πέταξαν σημαντικούς πόντους, παρόλο που ήταν φαβορί στα ματς τους. Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA.

Με το παράπονο έμεινε στη βαθμολογία της UEFA η Ελλάδα και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη και λειτούργησε ως σανίδα σωτηρίας για τη χώρα, που παρέμεινε στην 15η θέση του ranking.

Οι Πειραιώτες αποτέλεσαν τον πρώτο χρονικά εκπρόσωπο της Stoiximan Super League που αγωνίστηκε την Πέμπτη (3/10), υποδεχόμενοι την Μπράγκα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παρά το γεγονός πως είχαν το πιο δύσκολο έργο, οι «ερυθρόλευκοι» τελικά ολοκλήρωσαν το βράδυ τους με θρίαμβο (3-0) και πρόσφεραν 500 πολύτιμους βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA. Αυτές βοήθησαν την Ελλάδα να πλησιάσει ακόμα και τη 13η θέση, όμως εκεί τα... θαλάσσωσαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Αφενός, το «τριφύλλι» είχε ίσως το πιο εύκολο έργο της βραδιάς, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Μπάνια Λούκα. Παρά το γεγονός πως ο Τάσος Μπακασέτας έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, εκείνη τελικά έμεινε με την ισοπαλία μετά το 1-1 του Ντεσπότοβιτς. Αυτό το σκορ ναι μεν έφερε στην Ελλάδα 250 βαθμούς, εντούτοις χάθηκαν ακόμα τόσοι κόντρα σε έναν βατό αντίπαλο, τουλάχιστον θεωρητικά.

Αφετέρου, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μία πολύ κακή εικόνα στην Τούμπα και εν τέλει ηττήθηκε από τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε με 0-1 από τους Ρουμάνους, σε ένα ματς που βρέθηκε να αγωνίζεται με παίκτη περισσότερο, μετά την αποβολή του Οσάλου. Ακόμα και την ισοπαλία να έπαιρναν οι «ασπρόμαυροι», το νέο θα ήταν θετικό για την Ελλάδα, αφού με τους 250 πόντους εκείνη θα πέρναγε 14η στη βαθμολογία της UEFA.

Το θετικό για τη χώρα είναι πως οι αποστάσεις μέχρι τη 12η θέση δεν είναι τόσο απαγορευτικές. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει 30.250 βαθμούς και η Αυστρία που βρίσκεται στην εν λόγω θέση έχει 31.600. Στο ενδιάμεσο μεσολαβεί η Ελβετία που έχει τρεις εκπροσώπους καθώς και το Ισραήλ που έχει μόλις έναν.

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA: