Βεντέτα μεταξύ των ultras της Ίντερ: «Ήθελαν να με ναρκώσουν, να με πυροβολήσουν και να θάψουν το σώμα μου»

Ο Αντρέα Μπερέτα και ο Αντόνιο Μπελόκο

Βεντέτα μεταξύ των ultras της Ίντερ: «Ήθελαν να με ναρκώσουν, να με πυροβολήσουν και να θάψουν το σώμα μου»

Κώστας Τόπας 11:49 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 04.10.2024

Ο Αντρέα Μπερέτα, ο αρχηγός των ultras της Ίντερ που σκότωσε τον συμπατριώτη του, Αντόνιο Μπελόκο με 20 τραύματα από μαχαίρι, ομολογεί τα σχέδια της μαφίας που κατέληξαν σε δολοφονία.

Ο Αντρέα Μπερέτα, ο υπερηγέτης των tifos της Ιντερ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή που κατηγορείται για τη δολοφονία του συμπατριώτη του, Αντόνιο Μπελόκο με 20 μαχαιρώματα στο Cernusco sul Naviglio (Μιλάνο), έχει δηλώσει ενώπιον της εισαγγελίας τα σχέδια που έπρεπε να τον δολοφονήσουν η «Ντραγκέτα», ομάδα οργανωμένου εγκλήματος τύπου μαφίας που έχει την έδρα της στην Καλαβρία, της Ιταλίας.

Ο Αντόνιο Μπελόκο, ο οποίος πυροβόλησε τον Μπερέτα μέσα σε ένα αυτοκίνητο μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου της Ιντερ, ήταν ένας από τους αρχηγούς και κληρονόμους της τρομερής εγκληματικής οργάνωσης «Ντραγκέτα».

«Συναγερμός» στο Μιλάνο: Ηγετικά μέλη ultras της Ίντερ και της Μίλαν συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
SERIE A

11:39 - 30.09.2024

«Συναγερμός» στο Μιλάνο: Ηγετικά μέλη ultras της Ίντερ και της Μίλαν συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Από το πρωί της Δευτέρας (30/09) οι ιταλικές Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 19 μελών των ultras των Ίντερ και Μίλαν, που συνδέονται με με το οργανωμένο έγκλημα και ερευνώνται για τη συμμετοχή τους στην ιταλική μαφία.

Σύμφωνα με τον Μπερέτα, ο συνοπαδός και φίλος του Μπελόκο, παραπονέθηκε ότι έλαβε «ψίχουλα» από παράνομες επιχειρήσεις όπως ναρκωτικά ή υποτιθέμενη προστασία στις οποίες συμμετείχαν οι ultras των «νερατζούρι», εκ των οποίων οι 19 συνελήφθησαν σε πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση .

Το «δολοφονικό σχέδιο» για τις παράνομες επιχειρήσεις των ultras της Ίντερ

Μετά τις διαφωνίες για παράνομες επιχειρήσεις, ο Μπεράτα ισχυρίζεται ότι ο Μπελόκο είχε «ένα δολοφονικό σχέδιο να με σκοτώσει» στο σπίτι του.

Το υποτιθέμενο σχέδιο ήταν να δελεάσουν τον Μπερέτα σε μια παγίδα και, αφού τον ζαλίσουν με υπνωτικά χάπια, να τον πυροβολήσουν και τελικά να θάψουν το σώμα του.

«Η παρέα του Αντόνιο Μπελόκο ήθελε να με ναρκώσει, να με πυροβολήσει και να θάψει το σώμα μου αφού με εκτελέσει», δήλωσε ο ultra της Curva Nord της Ίντερ, που κληρονόμησε τη θέση μετά τη δολοφονία του Βιτόριο Μποϊότσι το 2022, ενώπιον των εισαγγελέων.

Ο Αντόνιο Μπελόκο μοιράστηκε ότι κατάφερε να ματαιώσει τα σχέδια δολοφονίας εναντίον του «χάρη στις αποκαλύψεις που έλαβε από τον υπεύθυνο για την παγίδευση μου. Ήμουν στόχος άλλων απόπειρων δολοφονίας, οι οποίες πάντα απογοητεύονταν», σημείωσε.