Η αποστολή του Βελγίου για το Euro 2024 - Η μεγάλη απουσία που κανείς δεν περίμενε

Η αποστολή του Βελγίου για το Euro 2024 - Η μεγάλη απουσία που κανείς δεν περίμενε

Κώστας Τόπας 12:45 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 29.05.2024

Το Βέλγιο ανακοίνωσε την αποστολή του ενόψει του Euro 2024 στη Γερμανία, με το όνομα του Τιμπό Κουρτουά να απουσιάζει από τις επιλογές του Ντομένικο Τεντέσκο.

Όπως ήταν αναμενόμενο στην αποστολή του Βελγίου για το Euro 2024, συμπεριλήφθηκε ο Κέβιν ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι και Τζέρεμι Ντοκού, μαζί με τον Ρομέλου Λουκάκου της Ρόμα και τον Λεάντρο Τροσάρντ της Άρσεναλ.

Οπως και ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Βελγίου, Γιαν Βερτόνγκεν, έχει επίσης συμπεριληφθεί στην ομάδα των 25 παικτών, όντας σε ηλικία 36 ετών. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά, δεν έχει κληθεί μετά από έναν τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα που τον άφησε εκτός δράσης από το περασμένο καλοκαίρι.

Η απουσία του Κουρτουά ήταν κάπως αναμενόμενη, με τον παίκτη να έχει ένταση με τον προπονητή του Βελγίου, Ντομένικο Τεντέσκο από τον Ιούνιο του 2018, όταν δεν επιλέχθηκε ως αρχηγός της ομάδας στα παιχνίδια με Αυστρία και Εσθονία.

Η κόντρα τους έφτασε έγινε ακόμα πιο μεγάλη τον Μάρτιο, όταν ο Τεντέσκο δήλωσε ότι ο Κουρτουά δεν θα επιλεγόταν για το Euro παρά τις καλύτερες προσπάθειές του να τακτοποιήσει τα πράγματα με τον τερματοφύλακα. Ο κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε στα αποφθέγματα του Βέλγου αφεντικού στο Twitter με το emoji του «ψεύτη».

Το Βέλγιο ανακοίνωσε μια ομάδα 25 παικτών, που σημαίνει ότι έχει μία ακόμη θέση για το τουρνουά. Το προσεχές καλοκαίρι θα βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, ελπίζοντας να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή υπό τον διάδοχο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, Τεντέσκο.

Αυτή τη φορά το Βέλγιο είναι σε όμιλο με Σλοβακία, Ρουμανία και Ουκρανία.

Αναλυτικά η αποστολή των Βέλγων:

Τερματοφύλακες: Κάστελς, Καμίνσκι, Σέλς

Αμυντικοί: Κασταγιέ, Ντε Κουϊπέρ, Φάες, Μενιέ, Θέατε, Βερτόνγκεν, Ντεμπάστ

Μέσοι: Ντε Μπρόινε, Ο.Μανγκαλά, Ονανά, Τίλεμανς, Βερμέερεν, Βίτσελ, Βράνκξ

Επιθετικοί: Μπακαγόκο, Καράσκο, Ντοκού, Λουκάκου, Λουκεμπάγιο, Οπέντα, Τροσάρντ, Ντε Κετελάερε