«Βόμβα» στο Βέλγιο: Ντε Μπρόινε και Λουκάκου αποφάσισαν να μην παίξουν με Ιταλία και Γαλλία

Ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε - Φωτ. IMAGO

«Βόμβα» στο Βέλγιο: Ντε Μπρόινε και Λουκάκου αποφάσισαν να μην παίξουν με Ιταλία και Γαλλία

Κώστας Τόπας 13:35 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 02.10.2024

Ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε γνωστοποίησαν ότι δεν επιθυμούν να βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής Βελγίου, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη με τον προπονητή Ντομένικο Τεντέσκο.

Τα νερά πέφτουν ορμητικά στο Βέλγιο. Όπως δημοσιεύουν βελγικά δημοσιεύματα, οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ρομέλου Λουκάκου αποφάσισαν να παραιτηθούν από τις υποχρεώσεις της εθνικής τους ομάδα για τους αγώνες με Ιταλία και Γαλλία στο Nations League τον Οκτώβριο. 

Αν και αναφέρουν επίσης ότι δεν είναι οριστικό «αντίο» και ότι τα σχέδιά τους είναι να παρευρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, η... προσωρινή απόσυρσή τους έρχεται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης κατά την οποία ένα από τα εμβλήματα της ομάδας, ο Τιμπό Κουρτουά, βρίσκεται στο περιθώριο των κλήσεων, για διαφωνίες με τον προπονητή, Ντομένικο Τεντέσκο.

Οι Ντε Μπρόινε και Λουκάκου έχουν ήδη ενημερώσει τον προπονητή για την απόφασή τους και δεν θα βρεθούν στις αναμετρήσεις με τους Ιταλούς και τους Γάλλους. Ο Λουκάκου δεν ήταν επίσης στους δύο πρώτους αγώνες που παίχτηκαν τον Σεπτέμβριο, αν και τότε υποστηρίχθηκε ότι ήταν επειδή προσπαθούσε να λύσει τη μεταγραφή του στη Νάπολι. Στην περίπτωση του Ντε Μπρόινε, η διαμάχη με τον προπονητή του είχε έρθει μετά το παιχνίδι με τη Γαλλία, όπου τότε είχε ρίξει πυρά κατά του Τεντέσκο και των υπόλοιπων συμπαικτών του.

Από τότε που ανέλαβε προπονητής ο Τεντέσκο, το Βέλγιο βρίσκεται σε διαρκή ένταση. Η διαμάχη με τον Κουρτουά, ο οποίος άφησε κλήση επικαλούμενος έναν τραυματισμό που αρνήθηκε ο ίδιος ο προπονητής, ξεσήκωσε θύελλα.

Μόλις ανάρρωσε από τη ρήξη του χιαστού, ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων δεν κλήθηκε για το Euro 2024 και αργότερα εξήγησε ότι δεν θα επιστρέψει στην εθνική ομάδα όσο ο Τεντέσκο παραμένει στη θέση του. Τώρα τον πλαισιώνουν, τουλάχιστον προς το παρόν, οι Ντε Μπρόινε και Λουκάκου.