Η τύχη δεν ευνόησε τους δυνατούς και η Σλοβακία έκανε την έκπληξη κόντρα στο Βέλγιο

Η τύχη δεν ευνόησε τους δυνατούς και η Σλοβακία έκανε την έκπληξη κόντρα στο Βέλγιο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:58 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 18.06.2024

Ένα γκολ δικό της και δύο ακυρωθέντα του αντιπάλου έφεραν τη νίκη για τη Σλοβακία (0-1), η οποία κατάφερε να κάνει την έκπληξη για το Βέλγιο. Το θεωρητικά αουτσάιντερ στάθηκε ιδιαίτερα τυχερό και τελικά πήρε το τρίποντο, μετά το ματς της 1ης αγωνιστικής του Euro.

Την τύχη με το μέρος της είχε η Σλοβακία, η οποία και επικράτησε του Βελγίου με 1-0 για το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Euro. Για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε ένα γκολ του Σραντς και τα δύο ακυρωθέντα του Λουκάκου, καθώς και οι ουκ ολίγες χαμένες ευκαιρίες των «κόκκινων διαβόλων».

Με το «καλημέρα» οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, αλλά ο Λουκάκου μπροστά στην εστία του Ντουμπράβκα είδε τον αντίπαλο κίπερ να τον σταματά με εντυπωσιακό τρόπο (3’). Τέσσερα λεπτά αργότερα το προβάδισμα ήρθε αλλά για τον αντίπαλό τους, με τον Σραντς να εκμεταλλεύεται ένα ριμπάουντ μετά από το σουτ του Μπόζενικ και να σκοράρει για το 0-1. Ακολούθησε η πίεση άνευ ουσίας για την ομάδα του Τεντέσκο, η οποία δεν είχε σιγουριά στο παιχνίδι της για το μεγαλύτερο διάστημα, παρά το γεγονός πως διατηρούσε τον έλεγχο. 

Από την άλλη η Σλοβακία παρά το προβάδισμα που είχε δεν περίμενε στο δικό της μισό. Μάλιστα, με τον Χαράσλιν έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, όμως ο Καστίλς τον σταμάτησε στο 40’. Η απάντηση ήρθε από τον Λουκάκου, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα βγήκε τετ-α-τετ αλλά έκανε κάκιστο κοντρόλ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

Στο δεύτερο μέρος οι Βέλγοι πίεζαν ξανά για την ισοφάριση, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Αυτό ήρθε πιο αργά βέβαια, αλλά δεν μέτρησε ποτέ. Μετά από σέντρα του Ντε Μπρόινε, ο Ονανα έβγαλε στον εκτεθειμένο Λουκάκου, που από κοντά πλάσαρε για το 1-1 στο 56’. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 62’ ο Ντοκού πάτησε εξαιρετικά περιοχή, έβγαλε μπαλιά που μετά από παρέμβαση του Ντουμπράβκα κατέληξε στον Μπακαγιόκο και εκείνος μπροστά από την εστία είδε τον Χάνσκο να τον σταματάει στη γραμμή. 

Με την πάροδο το χρόνου, η Σλοβακία οπισθοχώρησε, αφού το τρίποντο αυτό της χάριζε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτό έδωσε παραπάνω μέτρα στους γηπεδούχους, που τελικά σκόραραν ξανά. Όμως και πάλι το γκολ δεν μέτρησε ποτέ! Ο Οπέντα κέρδισε τη μονομαχία με τον Βαβρό και τελικά έστρωσε στον Λουκάκου, που με ένα υπέροχο σουτ έκανε το 1-1. Παρόλα αυτά, ο παίκτης που έκανε την ασίστ είχε βρει την μπάλα με το χέρι και το τέρμα ακυρώθηκε. Άλλο γκολ τελικά δεν σημειώθηκε και το σκορ παρέμεινε μέχρι τέλους το ίδιο.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Η ενδεκάδα του Βελγίου (Ντομενίκο Τεντέσκο): Κάστιλς, Καστάν, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο, Μανγκαλά, Ονανά, Τροσάρ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Λουκάκου.

Η ενδεκάδα της Σλοβακίας (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάνκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα, Σραντς, Μπόζενικ, Χαράσλιν.