Υπέρ της νέας μορφής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ο Αρσέν Βενγκέρ

Αρσέν Βενγκέρ

i

© PrtScr

Υπέρ της νέας μορφής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ο Αρσέν Βενγκέρ

Πάνος Κορομηλάς • 10:47 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 14.08.2024

Θετικά βλέπει τη νέα διευρυμένη μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ο Αρσέν Βενγκέρ, παρά τις ανησυχίες πως θα αυξηθεί η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών.

Το σύστημα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, αναμένεται να αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, πρόθεση της FIFA είναι να αυξήσει τις ομάδες αλλά και το διάστημα που θα διαρκεί. Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2025, με τις συζητήσεις για ενδεχόμενη μεγέθυνση της καταπόνησης των ποδοσφαιριστών να είναι συχνές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ομοσπονδίας, η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με 32 ομάδες να συμμετέχουν. Οι 12 θέσεις θα δοθούν σε ομάδες της Ευρώπης, ενώ θα λάβουν μέρος και ομάδες από τις ομοσπονδίες των υπόλοιπων ηπείρων. 

Όπως είναι φυσικό, θα αυξηθούν σημαντικά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των παικτών μέσα στη σεζόν σε ένα ήδη γεμάτο πρόγραμμα, με τις ανησυχίες για πιθανή αύξηση των τραυματισμών να είναι έντονες. Ωστόσο, ο άλλοτε θρυλικός προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με τη διευρυμένη μορφή:

«Δέχομαι ότι το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο είναι γεμάτο, αλλά πρόκειται για μια διοργάνωση που θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και φυσικά η περίοδος ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και μετά πρέπει να είναι σεβαστή. Η ευημερία των παικτών τα τελευταία 20 χρόνια έχει επίσης αυξηθεί δραματικά, όταν εξετάζουμε την πρόληψη των τραυματισμών, την αποκατάσταση, τη διατροφή και την πρόοδο της ιατρικής τεχνολογίας. Είναι διαφορετικό από ό,τι ήταν παλαιότερα»

Μήνυμα στήριξης του Μούντρικ στον Τρίπιερ μετά το Τσέλσι - Νιούκαστλ: «Μείνε δυνατός, μερικές φορές συμβαίνουν κι αυτά»
REST OF THE WORLD

08:20 - 20.12.2023

Μήνυμα στήριξης του Μούντρικ στον Τρίπιερ μετά το Τσέλσι - Νιούκαστλ: «Μείνε δυνατός, μερικές φορές συμβαίνουν κι αυτά»

Ο Μιχάιλο Μούντρικ με ένα προσωπικό μήνυμα στον Κιέραν Τρίπιερ, του είπε να μείνει δυνατός, μετά το λάθος που έκανε στο γκολ ισοφάρισης της Τσέλσι και τη χαμένη εκτέλεση στη διαδικασία των πέναλτι.

«Επίσης, το VAR έχει βοηθήσει στην προστασία των παικτών, καθώς οι παίκτες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα κακά μαρκαρίσματα που προκαλούν τραυματισμούς. Έτσι, συνολικά, έχει υπάρξει τεράστια βελτίωση στο κομμάτι της πρόνοιας και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την πρόοδο»