«O Bίντσιντς αναλαμβάνει καλοπληρωμένη δουλειά στο "καζάνι" του ελληνικού ποδοσφαίρου»
i

© Intime

«O Bίντσιντς αναλαμβάνει καλοπληρωμένη δουλειά στο "καζάνι" του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:48 - 12.09.2024

Με ξεχωριστό τρόπο παρουσίασε μία σλοβένικη ιστοσελίδα τον ορισμό του Σλαβκο Βίντσιτς, στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Μετά τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, τα βλέμματα των φιλάθλων στρέφονται και πάλι στη Stoiximan Super League. Το ματς που ξεχωρίζει για το ερχόμενο ΣΚ δεν είναι άλλο, φυσικά, από το ντέρμπι της Τούμπας, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Σλάβκο Βίντσιτς, ο οποίος έχει βρεθεί πολλές φορές στην Ελλάδα.

Η είδηση, όπως ήταν αναμενόμενο, κυκλοφόρησε και στην πατρίδα του, εκεί όπου ένα από τα ΜΜΕ της χώρας περιέγραψε με ξεχωριστό τρόπο την αποστολή του ρέφερι στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, η ιστοσελίδα «Najdi» έγραψε για τον ορισμό του πως: «Ο Σλάβκο Βίντσιτς αναλαμβάνει μια καλοπληρωμένη δουλειά στο καζάνι του ελληνικού ποδοσφαίρου». Εν συνεχεία, στο άρθρο αναφερόταν ότι: «Την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα είναι ένα ματς υψηλού ρίσκου και σίγουρα θα περιλαμβάνεται αρκετή δράση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στρέφεται εδώ και χρόνια στους ξένους διαιτητές λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στους εγχώριους διαιτητές και των κατηγοριών για μεροληψία τους. Αυτό συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Όσον αφορά τον Βίντσιτς, αυτό το... καζάνι το γνωρίζει καλά, αφού ο ίδιος έχει σφυρίξει σε τρία ματς πρωταθλήματος, ένα Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, καθώς και σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ελληνικών συλλόγων. Βοηθοί του ρέφερι στην Τούμπα θα είναι οι συμπατριώτες του Κόβασιτς και Κλάντσικ, ενώ στο VAR θα είναι ο Ολλανδός Φαν Βόνκελ με βοηθό τον Κουμπαράκη. Ο 44χρονος Σλοβένος είναι elite διαιτητής και τον περασμένο Μάιο ήταν η «σφυρίχτρα» στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ, ενώ παράλληλα ο ίδιος βρέθηκε και στον τελικό του UEFA Euro 2024.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο (14/09) το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις. Στις 18:00 η Λαμία υποδέχεται την Athens Kallithea και στις 20:00 ο Asteras AKTOR αντιμετωπίζει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον Ατρόμητο. Το κυρίως πιάτο είναι την Κυριακή (15/09) καθώς τότε είναι προγραμματισμένο και το πρώτο ντέρμπι της τρέχουσας σεζόν. Συγκεκριμένα στις 20:30, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην Τούμπα. Νωρίτερα, στις 16:30 ο Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον Λεβαδειακό, ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό και ο ΟΦΗ τον Άρη.