Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο «φόρεσε» τη φανέλα της Βιγιαρεάλ – Ο… Πελέ πίσω από αυτή την κίνηση

Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο «φόρεσε» τη φανέλα της Βιγιαρεάλ – Ο… Πελέ πίσω από αυτή την κίνηση

Sportal newsroom 18:47 - 13.09.2024

Στα χρώματα της Βιγιαρεάλ... ντύθηκε ο Χριστός Λυτρωτής και αυτή η κίνηση είχε σχέση με τον πάλαι ποτέ αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πελέ.

Συνεργασία ξεκίνησαν η Βιγιαρεάλ και η Ακαδημία Πελέ η οποία ιδρύθηκε από τον παλαίμαχο αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Οι δύο πλευρές επισημοποίησαν τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ τους και η ανακοίνωση έγινε με εντυπωσιακό τρόπο. Αργά την Πέμπτη, ο Χριστός Λυτρωτής... ντύθηκε με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε σε μια θεαματική εκδήλωση, με την παρουσία περίπου 250 ατόμων, στους πρόποδες του Κρίστο δελ Κοροκοβάδο, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι της ακαδημίας του Πελέ.

«Η Βιγιαρεάλ υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την αριστοκρατική Ακαδημία "Pelé" της Βραζιλίας, που ιδρύθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αυτή η ιστορική συμφωνία όχι μόνο θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αμερικής στον τομέα του ποδοσφαίρου, αλλά θα χρησιμεύσει και ως γέφυρα για την ανάπτυξη νέων ταλέντων και την εκπαίδευση προπονητών διεθνώς, αναγνωρισμένων ως μία από τις καλύτερες ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Η Βιγιαρεάλ, με εξαιρετικό ιστορικό στην εκπαίδευση παικτών ελίτ και με την ιδιαίτερη δέσμευσή της στο σύστημα ακαδημιών, προσφέρει μια μοναδική μεθοδολογία προπόνησης που είναι το κλειδί για την επιτυχία της στην Ευρώπη. Αυτή η μεθοδολογία επικεντρώνεται όχι μόνο στην τεχνική και τακτική ανάπτυξη των παικτών, αλλά και στην προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Είναι ένα σύστημα που δίνει μεγάλη έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα αποτελούν θεμελιώδεις αξίες.

Η συνεργασία με την Ακαδημία Πελέ, η οποία συμμερίζεται τις αξίες του συλλόγου, θα επιτρέψει στους νεαρούς παίκτες της Βραζιλίας να επωφεληθούν από αυτήν την ολοκληρωμένη μεθοδολογία, διευκολύνοντας την προσαρμογή τους τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Οι παίκτες που φτάνουν στη Βιγιαρεάλ από την Ακαδημία Πελέ θα είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα περιβάλλον που δίνει προτεραιότητα στην ευημερία και την ανάπτυξή τους, διασφαλίζοντας μια ρευστή και επιτυχημένη μετάβαση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Βιγιαρεάλ.