Βίκτορ Γιόκερες: Ο νέος «Χάαλαντ» που σκορπάει τρόμο στις αντίπαλες άμυνες

Βίκτορ Γιόκερες - Φωτ. IMAGO

Βίκτορ Γιόκερες: Ο νέος «Χάαλαντ» που σκορπάει τρόμο στις αντίπαλες άμυνες

Κώστας Τόπας 13:10 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 18.09.2024

Ο Βίκτορ Γιόκερες συνεχίζει να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κάνοντας όλα τα μεγαθήρια της Ευρώπης να έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω του.

Ο Σουηδός αστέρας της Σπόρτινγκ, Βίκτορ Γιόκερες, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας την περασμένη σεζόν με 29 γκολ, ξεκίνησε ακόμα καλύτερα φέτος, έχοντας ήδη εννέα γκολ σε μόλις επτά αγώνες. Αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος σκόρερ στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, πίσω από τον Νορβηγό αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έχει επίσης εννέα τέρματα σε πέντε ματς

Ο Σκανδιναβός επιθετικός έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, έχοντας κατά μέσο όρο 1,75 γκολ ανά αγώνα. Μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, μόνο ο Χάαλαντ τον καταλαμβάνει, με εντυπωσιακό μέσο όρο 2,33 γκολ ανά αγώνα.

Ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο ούτε ο Εμπαπέ: Αυτός είναι ο κορυφαίος σκόρερ από όλους
REST OF THE WORLD

11:59 - 18.09.2024

Ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο ούτε ο Εμπαπέ: Αυτός είναι ο κορυφαίος σκόρερ από όλους

Ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά ούτε και ο Εμπαπέ είναι οι κορυφαίοι σκόρερ όλων τον εποχών. Την εν λόγω διάκριση την έχει κερδίσει άλλος αστέρας του ποδοσφαίρου με τα τρομερά επιτεύγματά του.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Σουηδός επιθετικός έστρεψε τα φώτα πάνω του γι' ακόμη μία φορά, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Σπόρτινγκ να περάσει αέρας από την έδρα της Αρούκα επικρατώντας με 3-0 και να κάνει το πέντε στα πέντε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Στην εν λόγω αναμέτρηση, το σκορ άνοιξε ο Γκονζάλβες στο 24′, ενώ στη συνέχεια ο «καυτός» Γιόκερες πέτυχε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Τον χορό των τερμάτων ολοκλήρωσε ο Φρανσίσκο Τρινκάο στο 80′ με τον ταλαντούχο εξτρέμ να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Το σόου του Γιόκερες συνεχίστηκε και το βράδυ της Τρίτης (17/09) καθώς σκόραρε κόντρα στη Λιλ για την πρεμιέρα της League Phase του Champions League και βοήθησε την Σπόρτινγκ να πάρει τη νίκη με 2-0.

Γεννημένος στη Σουηδία το 1998, εντάχθηκε στη Μπράιτον το 2018 και συνέχισε να παίζει για την U23s και να κάνει οκτώ συμμετοχές σε διοργανώσεις κυπέλλου για την πρώτη ομάδα. Ακολούθησαν περίοδοι δανεισμού σε Σεντ Πάουλι και Σουόνσι καθώς και ένα ντεμπούτο στην εθνική Σουηδίας, προτού ο δανεισμός του στη Κόβεντρι μονιμοποιηθεί το 2021.

Ιωαννίδης ο αντί - Γιόκερες

Ο Γιόκερες έπαιξε 97 παιχνίδια για τους Sky Blues, πετυχαίνοντας 40 γκολ, αθώς καθιερώθηκε στο ποδόσφαιρο των μεγάλων στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η φόρμα του τράβηξε τα βλέμματα της Σπόρτινγκ, υπό τις οδηγίες του Ρούμπεν Αμορίμ. Η ομάδα της Πορτογαλίας πλήρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για την υπογραφή του το 2023. Χρήματα ρεκόρ για την Σπόρτινγκ.

Το περασμένο καλοκαίρι κι έπειτα από τρομερή σεζόν, με 43 γκολ και 14 ασίστ, η Σπόρτινγκ είχε προτάσεις στα χέρια της ξεπερνούσαν τα 90 εκατ. ευρώ από το Νησί, όμως ο Αμορίμ δεν ήθελε να τον δώσει, ενώ και η διοίκηση θέλει πάνω από 150 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος στην Πορτογαλία, αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ, ενώ ανανέωσε και το συμβόλαιο του με ακόμη καλύτερες απολαβές.

Σε περίπτωση όμως που στα γραφεία της πορτογαλικής ομάδας, έφτανε μια πρόταση η οποία έφτανε τα 90 εκατομμύρια ευρώ, τότε η Σπόρτινγκ θα σκεφτόταν την παραχώρησή του. Γι' αυτό και άλλωστε υπήρξε το έντονο ενδιαφέρον για τον Φώτη Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού, το καλοκαίρι. Οι Πορτογάλοι βλέπουν στο πρόσωπο του 24χρονου επιθετικού τον κατάλληλο αντικαταστάτη του Γιόκερες. Από τη στιγμή όμως που ο Σουηδός δεν αποχώρησε από το ρόστερ, η υπόθεση του Έλληνα στράικερ των «πρασίνων» έμεινε στον «πάγο»

Ο Σουηδός φορ έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο όταν εντάχθηκε στην Σπόρτινγκ, το οποίο τον βλέπει δεσμευμένο με τον σύλλογο έως τον Ιούνιο του 2028. Η ρήτρα αποδέσμευσής του πιστεύεται ότι είναι περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ, μια μεγάλη αμοιβή που θα μπορούσε να είναι μια αξιόλογη επένδυση για κάθε σύλλογο στην κορυφή της Ευρώπης πέντε πρωταθλήματα.

Η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μεταξύ των συλλόγων που φέρεται να έχουν ήδη ρωτήσει για τον επιθετικό. Ωστόσο, όλοι έλαβαν την ίδια απάντηση: Οι ιθύνοντες της Σπόριτνγκ επεσήμαναν τη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, υποδεικνύοντας ότι δεν θα διαπραγματευτούν για λιγότερα χρήματα.

Όπως έχουν τα πράγματα, ο Γιόκερες θα παραμείνει στη νυν πρωταθλήτρια Πορτογαλίας μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο το καλοκαίρι. Εάν συνεχίσει να εντυπωσιάζει, μια κίνηση με πολλά χρήματα θα μπορούσε να δει τον 26χρονο στράικερ στην πόρτα της εξόδου.