Βίκτορ Οσίμεν: Ενας πραγματικός «ροκ σταρ» στην Κωνσταντινούπολη

Ο Βίκτορ Οσίμεν με τη φανέλα της Γαλατασαράι - Φωτ. IMAGO

Βίκτορ Οσίμεν: Ενας πραγματικός «ροκ σταρ» στην Κωνσταντινούπολη

Κώστας Τόπας 11:42 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 29.09.2024

Ο επιθετικός της Νάπολι, Βίκτορ Οσίμεν ο οποίος είναι δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν στη Γαλατασαράι, σκόραρε και πρωταγωνίστησε στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Κασίμπασα του Ανδρέα Γιαννιώτη.

Πρωταγωνιστής κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής αγοράς, ο Βίκτορ Οσίμεν προοριζόταν να δώσει πολλά σόου στην Τουρκία. Ειδικά, δίπλα σε έναν παίκτη όπως ο Μάουρο Ικάρντι. Κι έπειτα από ένα σήριαλ που περιείχε προτάσεις από ομάδες όπως της Τσέλσι της Παρί Σεν Ζερμέν αλλά κι από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας, τελικά, ο Νιγηριανός άφησε τη Νάπολι για τη Γαλατασαράι ως έσχατη λύση, και εκεί είναι ήδη ένα είδωλο.

Ο 25χρονος επιθετικός, δεν ήθελε να συνεχίσει στην ιταλική ομάδα και καθώς η σχέση του με τον Ντε Λαουρέντις δεν είναι καθόλου εύκολη. Οι δύο πλευρές τελικά αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους, έστω και με τον δανεισμό του Οσίμεν για μία σεζόν στην τουρκική Super Lig. Αρχικά, όλα έδειχναν ότι ο Νιγηριανός θα παρέμενε στους «παρτενοπέι» αλλά θα έβλεπε όλα τα ματς από τις κερκίδες. Αυτό το σενάριο όμως δεν ήταν ιδανικό για τον Οσίμεν, ο οποίος σήμερα απολαμβάνει να είναι ο «βασιλιάς» της τουρκικής «κόλασης».

Στα τρία πρώτα παιχνίδια, όπου ήταν βασικός, δεν μπορούσε να πανηγυρίσει γκολ με τη Γαλατά. Φυσικά, μοίραζε μια ασίστ σε κάθε αναμετρήσει, πλησιάζοντας σε χρόνο ρεκόρ το υψηλότερο ρεκόρ του σε αυτή την πτυχή, μιας και συνολικά σήμερα έχει τέσσερις. Το γκολ όμως ήρθε στο τέταρτο ματς για τον Οσίμεν, κόντρα στην Κασίμπασα, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για την Γαλατασαράι να πάρει το τρίποντο, μιας και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (3-3).

Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ ήταν πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία υπογράφοντας το καλύτερο ξεκίνημα της Γαλατασαράι στη σεζόν τα τελευταία 30 χρόνια με 21 βαθμούς σε επτά παιχνίδια, αλλά ήρθε σε μια σύγκρουση που εκπλήρωσε τα όνειρα πολλών οπαδών: Να δουν τον Ικάρντι και τον Οσίμεν στην κορυφή της επίθεσης. 20 λεπτά μετά τη σέντρα, ο Νιγηριανός σκόραρε πρώτος, με κάτι παραπάνω από ιδιαίτερο πανηγυρισμό.

Επιτέλους!

Μετά το γκολ, πήγε στον πάγκο και πήρε τη φανέλα της ομάδας με τη λέξη «επιτέλους», αναφερόμενος στο γεγονός ότι το πρώτο του γκολ του είχε αργήσει πάρα πολύ. Και καθώς οι οπαδοί της Γαλατά ήθελαν περισσότερο θέαμα, ο Οσίμεν σκόραρε το δεύτερο του γκολ οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Ικάρντι έκανε το 3-0 στο 34ο λεπτό και το Rams Park στην Κωνσταντινούπολη ήταν «τρελό» από ενθουσιασμό, αλλά όλα θα πήγαιναν στραβά μετά την ανάπαυλα, μιας και η Κασίμπασα σε 45 λεπτά έκανε το 3-3 κι έτσι η Γαλατά έχασε βαθμούς το βράδυ του Σαββάτου (28/09).

Οσίμεν και Ικάρντι για μεγαλεία στην Τουρκία

Ο Οσίμεν ήταν το πρώτο «κανόνι» στη Serie A, τη σεζόν 2022-23 με 26 γκολ. Ο Ικάρντι πανηγύρισε 22 γκολ την προηγούμενη σεζόν στη La Liga. Και αγωνιζόμενοι μαζί στην κορυφή της επίθεσης στη Γαλατασαράι, οι δύο αστέρες είναι αποφασισμένοι για σπουδαία πράγματα.

Όπως και να έχει, από τότε που πήγε ο Οσίμεν στην Τουρκία, απολαμβάνει μια ζωή... ροκ στάρ. Υποδοχή στο αεροδρόμιο, παρουσίαση, συνθήματα... Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης, σε τέλεια ηλικία για να λάμψει στην ελίτ, σε ένα «μικρό» πρωτάθλημα. Ένα όνειρο για τη Γαλατασαράι που θέλει να κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν και η πρώτη απειλή μπορεί να είναι η Γιουβέντους, η οποία καραδοκεί για την απόκτηση του τον Γενάρη.

Το ενδιαφέρον από Γιουβέντους και το «στοπ» της Γαλατά

Στην Ιταλία υπάρχουν αρκετά έντονες φήμες ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στην ομάδα του Τιάγκο Μότα αυτό το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, αλλά ο αθλητικός διευθυντής της τουρκικής ομάδας, Ιμπραήμ Χατίπογλου, το διέψευσε.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα ο Οσίμεν να φύγει από την ομάδα τον Ιανουάριο. Σχεδιάζουμε να παίξει και την επόμενη σεζόν. Ο Οσίμεν θα παραμείνει παίκτης της Γαλατασαράι μέχρι τον Ιούνιο. Οι άνθρωποι παίζουν εκεί που είναι χαρούμενοι και χαρούμενοι στη Γαλατασαράι. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα συνεχίσουμε τον Οσίμεν στις επόμενες σεζόν. Δεν έχει νόημα να συζητάμε αν θα φύγει», είπε.