Βινίσιους: «Αν η Ισπανία δεν εξελιχθεί στο θέμα του ρατσισμού πριν από το 2030, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να μεταφερθεί» (vid)

Βινίσιους - Φωτ. IMAGO

Βινίσιους: «Αν η Ισπανία δεν εξελιχθεί στο θέμα του ρατσισμού πριν από το 2030, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να μεταφερθεί» (vid)

Κώστας Τόπας 08:20 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 04.09.2024

Ο Βραζιλιάνος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους κλήθηκε να μιλήσει για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στα γήπεδα.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, διαβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο, θα πρέπει να «αλλάξει τόπο» εάν η Ισπανία δεν «εξελιχθεί» σχετικά με το θέμα του ρατσισμού, αν και πιστεύει ότι η πλειοψηφία των Ισπανών «δεν είναι ρατσιστές» και ότι είναι «μια μικρή ομάδα» που λερώνει την «εικόνα» της χώρας.

«Ελπίζω ότι η Ισπανία μπορεί να εξελιχθεί και να καταλάβει πόσο σοβαρό είναι να προσβάλλεις έναν άνθρωπο λόγω του χρώματος του δέρματός του, γιατί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν πριν από το 2030, νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε θέση (το Παγκόσμιο Κύπελλο), γιατί αν o παίκτης δεν nιώθει άνετα και σίγουρος σε μια χώρα όπου μπορεί να υποφέρει από ρατσισμό, είναι λίγο περίπλοκο», είπε σε συνέντευξή του στο CNN.

Αυτές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:47 - 03.09.2024

Αυτές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού

Η μεταγραφική περίοδος σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της και το τοπίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει για τις περισσότερες ομάδες, αφού ρίχτηκαν στην μάχη, καταθέτοντας σημαντικά ποσά για να εξασφαλίσουν τους μελλοντικούς τους παίκτες.

Υπό αυτή την έννοια, ο Βραζιλιάνος αστέρας τάχθηκε υπέρ του «να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν τα πράγματα. Πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία, η πλειοψηφία, δεν είναι ρατσιστές. Υπάρχει όμως μια μικρή ομάδα που καταλήγει να επηρεάζει την εικόνα μιας χώρας στην οποία η ζωή είναι πολύ καλή. Μου αρέσει να είμαι εδώ, μου αρέσει να παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης και μου αρέσει να έχω τις καλύτερες συνθήκες για να ζήσω με την οικογένειά μου», είπε.

Ο Βινίσιους διαβεβαίωσε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του θα φύγουν από το γήπεδο εάν ακούσουν οποιαδήποτε ρατσιστική προσβολή αυτή τη σεζόν. «Στον σύλλογο, μιλάμε περισσότερο τώρα, ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός να μιλήσει για αυτό. Και όχι μόνο εγώ, όλοι οι παίκτες είπαμε ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί, όλοι θα πρέπει να φύγουν από το γήπεδο ώστε όλοι αυτοί που μας προσβάλλουν να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη ποινή από αυτή που πληρώνουν», εξήγησε.

«Στην περίπτωση που είχα στον αγώνα με τη Βαλένθια, όλοι είπαν ότι το σωστό θα ήταν να φύγουμε από το γήπεδο, αλλά αφού είσαι εκεί και υπερασπίζεσαι μια ομάδα, μερικές φορές δεν το κάνεις. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλοι όσοι είναι σε αυτό το γήπεδο ρατσιστές και πήγαν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να τελειώσεις ένα ματς όπως αυτό, αλλά με όλα όσα έχουν συμβεί, αυτό αυξάνεται κάθε φορά. Η ομάδα πρέπει να φύγει από το γήπεδο για να αλλάξουν τα πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!