Το πήρε απόφαση ο Βινίσιους: «Αν υπάρξουν ξανά ρατσιστικά συνθήματα θα φύγουμε από το γήπεδο»

Βινίσιους

i

PrtScr

Το πήρε απόφαση ο Βινίσιους: «Αν υπάρξουν ξανά ρατσιστικά συνθήματα θα φύγουμε από το γήπεδο»

Κώστας Τόπας 14:37 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 29.08.2024

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ επιβεβαίωσε ότι άπαντες στη Ρεάλ έχουν συμφωνήσει στα αποδυτήρια να αποχωρούν από το γήπεδο όταν από τις εξέδρες ακούγονται ρατσιστικά συνθήματα.

Τον τελευταίο καιρό, ο Βινίσιους είναι ένα από τα πιο ορατά πρόσωπα στον αγώνα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Μετά από αυτό που συνέβη την περασμένη σεζόν στο «Μεστάγια» κόντρα στη Βαλένθιαο Βραζιλιάνος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα βήμα μπροστά για να εξαφανίσει αυτά τα άσχημα περιστατικά σε αγώνα ποδοσφάιρου.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο «Βίνι» επιβεβαίωσε ότι αυτό το θέμα είναι κάτι που έχει συζητηθεί στα αποδυτήρια των «μερένχες» και είναι ξεκάθαροι για το τι θα κάνουν αν συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο.

«Στην ομάδα το συζητάμε συχνά. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι παίκτες είπαν ότι αν συμβεί αυτό, την επόμενη φορά θα πρέπει να φύγουμε όλοι από το γήπεδο, ώστε όλοι αυτοί που μας προσέβαλαν να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη ποινή», αναγνώρισε ο Βραζιλιάνος στη συνέντευξη.

Αυτό που δεν έκανε στο «Μετάγια» από σεβασμό στη Ρεάλ είναι τι θα κάνει την επόμενη φορά ώστε να ληφθούν πιο ριζικά μέτρα. «Στην περίπτωση αυτού που συνέβη στη Βαλένθια, όλοι είπαν ότι το σωστό είναι να φύγεις από το γήπεδο , αλλά επειδή είσαι εκεί και υπερασπίζεσαι μια ομάδα, ξέρουμε ότι δεν είναι όλοι στο γήπεδο ρατσιστές και ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν παιχνίδι. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να τελειώσεις ένα παιχνίδι, αλλά πρέπει να βγούμε από το γήπεδο για να αλλάξουν τα πράγματα το συντομότερο δυνατό».

Ο Βινίσιους προχώρησε παραπέρα, ενώ μίλησε και για το πόσο προνομιούχος είναι σε σχέση με όσα υποφέρουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση, κάτι που θεωρεί πολύ χειρότερο. «Το να μιλάς για ρατσισμό είναι πάντα πολύ δύσκολο γιατί μου συνέβησαν πολλά την περασμένη σεζόν εδώ στη Ρεάλ και δεν είναι καν κοντά σε αυτό που υποφέρουν οι κανονικοί άνθρωποι στους δρόμους. Πάντα το σκέφτομαι αυτό», εξομολογήθηκε ο νεαρός αστέρας των «μερένχες».

Επιπλέον, με χαρά συνέβαλε ώστε να αλλάξει η νοοτροπία τόσο στην Ισπανία όσο και στον κόσμο, με στόχο να εξαφανιστεί σιγά σιγά ο ρατσισμός από την κοινωνία. «Σήμερα, ίσως - ορισμένοι οπαδοί - εξακολουθούν να είναι ρατσιστές, αλλά φοβούνται να εκφραστούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου και σε μέρη όπου υπάρχουν πολλές κάμερες. Με αυτό θα μειώσουμε τον ρατσισμό, σιγά σιγά. Φυσικά, δεν θα είμαστε μπορώ να το τελειώσω, αλλά είμαι ήδη χαρούμενος που μπορώ να αλλάξω τη νοοτροπία της Ισπανίας».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!