Η ασυνήθιστη πρωτοβουλία των οπαδών της Ατλέτικο για να προσβάλλουν τον Βινίσιους χωρίς να τιμωρηθούν

Ο Βινίσιους - Φωτ. IMAGO

Η ασυνήθιστη πρωτοβουλία των οπαδών της Ατλέτικο για να προσβάλλουν τον Βινίσιους χωρίς να τιμωρηθούν

Κώστας Τόπας 14:48 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 29.09.2024

Εν όψει του ντέρμπι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (29/09, 22:00), οι οπαδοί της Ατλέτικο σκοπεύουν να εξαπολύσουν ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους, με την ελπίδα να μην τιμωρηθούν από τις ισπανικές Αρχές.

Στη μακρά ιστορία του ποδοσφαίρου, πάντα υπήρχε ένας παίκτης που ξεχώριζε πάνω από τους υπόλοιπους για τις κοινωνικές του υποχρεώσεις. Επί του παρόντος, είναι ο Βινίσιους, που ύψωσε τη σημαία του ρατσισμού για να αγωνιστεί για αυτόν και τα δικαιώματά του στην παγκόσμια σκηνή. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση οδήγησε τον Βραζιλιάνο αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, να κριθεί πέρα ​​από την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, οι οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης προώθησαν μια ασυνήθιστη και κατακριτέα πρωτοβουλία ενόψει του ισπανικού ντέρμπι για να προσβάλουν τον Βραζιλιάνο των «μερένχες», χωρίς να τους επιβληθούν κυρώσεις. 

Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους αξίζει την Χρύση Μπάλα, μας βοήθησε να πάρουμε το Champions League»
LA LIGA

16:05 - 28.09.2024

Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους αξίζει την Χρύση Μπάλα, μας βοήθησε να πάρουμε το Champions League»

Ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ξεκάθαρα πως ο Βινίσιους πρέπει να είναι αυτός ο οποίος θα διαδεχθεί τον Μέσι στην Χρυσή Μπάλα, τονίζοντας την σημασία του παίκτη στην κατάκτηση του Champions League.

Μέσω των κοινωνικών δικτύων παρέα με το hashtag #MetropolitanoConMascarilla, οι οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» πρότειναν να παρευρεθούν στο γήπεδο αυτή την Κυριακή (29/09, 22:00) με μάσκες! Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να προσβάλουν τον «Βίνι» χωρίς συνέπειες από τις αρχές.

«Την Κυριακή δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θέλουν το τσίρκο τους, γι' αυτό θα φορέσουμε μάσκες με μαϊμούδες και κλόουν», ήταν ένα από τα κατακριτέα σχόλια των υποστηρικτών της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ ένας άλλος οπαδός σοτ Twitter απάντησε: «Δεν ξέρω καν τι κρύβεται πίσω από αυτό. Στα μηνύματά τους δεν διστάζουν να προφέρουν ρατσιστικές προσβολές εναντίον του Βινίσιους και να αναγνωρίσουν ότι θα πάνε στο γήπεδο με μάσκες για να συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς να μπορούν να αναγνωριστούν».

Τον τελευταίο καιρό, ο Βινίσιους είναι ένα από τα πιο ορατά πρόσωπα στον αγώνα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Μετά από αυτό που συνέβη την περασμένη σεζόν στο «Μεστάγια» κόντρα στη Βαλένθιαο Βραζιλιάνος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα βήμα μπροστά για να εξαφανίσει αυτά τα άσχημα περιστατικά σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο «Βίνι» επιβεβαίωσε ότι αυτό το θέμα είναι κάτι που έχει συζητηθεί στα αποδυτήρια των «μερένχες» και είναι ξεκάθαροι για το τι θα κάνουν αν συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο.

«Στην ομάδα το συζητάμε συχνά. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι παίκτες είπαν ότι αν συμβεί αυτό, την επόμενη φορά θα πρέπει να φύγουμε όλοι από το γήπεδο, ώστε όλοι αυτοί που μας προσέβαλαν να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη ποινή», αναγνώρισε ο Βραζιλιάνος στη συνέντευξη.

Αυτό που δεν έκανε στο «Μετάγια» από σεβασμό στη Ρεάλ είναι τι θα κάνει την επόμενη φορά ώστε να ληφθούν πιο ριζικά μέτρα. «Στην περίπτωση αυτού που συνέβη στη Βαλένθια, όλοι είπαν ότι το σωστό είναι να φύγεις από το γήπεδο , αλλά επειδή είσαι εκεί και υπερασπίζεσαι μια ομάδα, ξέρουμε ότι δεν είναι όλοι στο γήπεδο ρατσιστές και ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν παιχνίδι. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να τελειώσεις ένα παιχνίδι, αλλά πρέπει να βγούμε από το γήπεδο για να αλλάξουν τα πράγματα το συντομότερο δυνατό».