Η ισπανική κυβέρνηση πήρε θέση για τις δηλώσεις του Βινίσιους: «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA μας»

Βινίσιους Τζούνιορ

i

© Imago

Η ισπανική κυβέρνηση πήρε θέση για τις δηλώσεις του Βινίσιους: «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA μας»

Ο Βινίσιους Τζούνιορ μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και για τα θέματα του ρατσισμού, με τις δηλώσεις τους να μη μένουν αναπάντητες από την κυβέρνηση της Ισπανίας.

Πριν μερικά 24ωρα, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, διαβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο, θα πρέπει να «αλλάξει τόπο» εάν η Ισπανία δεν «εξελιχθεί» σχετικά με το θέμα του ρατσισμού, αν και πιστεύει ότι η πλειοψηφία των Ισπανών «δεν είναι ρατσιστές» και ότι είναι «μια μικρή ομάδα» που λερώνει την εικόνα της χώρας.

«Ελπίζω ότι η Ισπανία μπορεί να εξελιχθεί και να καταλάβει πόσο σοβαρό είναι να προσβάλλεις έναν άνθρωπο λόγω του χρώματος του δέρματός του, γιατί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν πριν από το 2030, νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε θέση (το Παγκόσμιο Κύπελλο), γιατί αν o παίκτης δεν νιώθει άνετα και σίγουρος σε μια χώρα όπου μπορεί να υποφέρει από ρατσισμό, είναι λίγο περίπλοκο», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο CNN.

Με αφορμή τα λεγόμενα του Βραζιλιάνου, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το μόνο πράγμα που έχω να πω είναι ότι η χώρα μας είναι μια χώρα όπου ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA μας και, ως εκ τούτου, η αποτελεσματική και άμεση καταπολέμησή μας ενάντια σε κάθε συμπεριφορά που εισάγει διακρίσεις.

Στον τομέα του αθλητισμού ανησυχούμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη νέα οδηγία που εξέδωσε ο Υπουργός Ασφαλείας για να διευκρινιστεί περαιτέρω ο ρόλος του συντονιστή ασφαλείας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Από την άλλη, ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα, υπερασπίστηκε την Ισπανία και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 και ζήτησε ο παίκτης να προχωρήσει σε άμεση διόρθωση, καθώς θεωρεί ότι έκανε λάθος στις δηλώσεις του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!